San Francisco

Door SvdP - 08-06-2018 03:23

Wat een gek weer hier! Het zonnetje schijnt en uit de wind is het warm, maar een blok verder waai je ineens omver en is het fris. Benieuwd of dat altijd zo is hier. Met trui aan en jas op zak zijn we vanmorgen lopend op pad gegaan naar Pier 33. Vanaf hier gaat de boot naar het gevangeniseiland Alcatraz. Wat een mensen gaan daar per dag op en neer zeg!

Wij hebben een audiotour door de gevangenis gedaan en daarna nog even over de rest van het eiland rondgelopen. Peter heeft goed gekeken welke kant hij op zou zwemmen als hij zou ontsnappen. Uiteindelijk hebben we naar voor de boot terug gekozen ;)

Terug op het vasteland zijn we doorgelopen naar het gigantisch toeristische Fisherman's Wharf. Hier struikel je echt over de mensen en zijn voornamelijk eettentjes en toeristenwinkels. Wel heel leuk om even te kijken naar de vlonders waarop heel veel zeeleeuwen liggen te zonnen. Hierna hebben we wat gegeten en besloten voortaan één gerecht te bestellen, die porties zijn op z'n Amerikaans; niet normaal groot! Dus mét doggybag op zak weer op weg naar ons hotel. Dit keer via Lombard Street. De enige straat in San Francisco met bochten. Grappig om te zien. Ook wel veel toeristen hier, waaronder een groep fietsende Hollanders (ze zijn ook overal!) en een vriendelijke man waar Sonja fotograaf voor heeft gespeeld.

Nu ons voorlopig laatste avondje in de stad en in een hotel. Morgenochtend halen we onze camper op en trekken we de natuur in!

Reacties

Jan en Karin 08-06-2018 17:08 {{button-51768}}

Stoer die foto van de zeemeeuw. Gelukkig bleef hij zitten;).
Jullie maken echt een prachtreis.
Morgen dus de camper ophalen?
Genieten jullie er maar van. Wij kijken weer uit het het volgende verslag.
Liefs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan