Yosemite

Door SvdP - 12-06-2018 04:46

Wow, wakker worden in de camper... We schuiven ons gordijntje omhoog en kijken zo de prachtige natuur in. Dat is nog eens genieten zeg!

Tijdens het ontbijt maken we een planning voor vandaag en morgen. Yosemite is mega groot, dus we moeten kiezen. We besluiten naar de dichtstbijzijnde ingang van het park te gaan en daar bij het Visitor Centre langs te gaan voor advies voor een mooie hike. We gaan voor de hike naar Lembert Dome (2.8 miles , 4.5 km, 850 feet de hoogte in). Wat een klim. Heel zwaar, omdat we al op grote hoogte zijn. Het voelt alsof we lood in de benen hebben en ook onze ademhaling gaat wat moeizamer. Zwoegen dus. Maar dat was deze klim zeker waard! Sommige noemen het een idyllische omgeving, Peter vond het net Center Parcs. Kabbelende beekjes, rotsen en bomen. (En ergens ook een beer hoorden we, helaas hebben wij deze niet gespot.) Boven op de Lembert Dome is het uitzicht waanzinnig! Wel blaast de wind je zowat omver. Wat een bizar groot stuk natuur dit. En zo rustig. Dit is mooier dan we ons hadden kunnen voorstellen. 

Op de weg naar beneden zijn we afgeslagen om naar Dog Lake te gaan. Een mooi uitzicht over een meer. Hierna zijn we (ruim 3 uur later) terug gelopen naar de camper.

De camperrit terug naar de camper is pittig rijden vanwege harde rukwinden. Maar Peet houdt onze camper gelukkig op de weg. De uitzichten tijdens de rit zijn zo onwijs mooi. Om de vijf minuten lijkt het landschap te veranderen. Van rotsen met sneeuw, naar bebossing, Mono Lake en weides met paarden en koeien. Allemaal reusachtig.

Terug op de camping waait het nog steeds heel hard. We besluiten in onze camper even te genieten van een Frans vakantiegevoel met stokbrood en camembert. Hierna is de wind wat gaan liggen en kunnen we buiten aan onze picknicktafel zitten. Hier maken we dit verslag. De ranger (beheerder van de camping) komt langs en maakt een praatje. We kopen hout bij hem, zodat we vanavond ons eerste kampvuur kunnen maken. Morgen gaan we vroeg op pad om eerst nog wat hoogtepunten van Yosemite te spotten voordat we doorgaan naar Sequoia. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan