Van Yosemite naar Sequoia

Door SvdP - 12-06-2018 05:35

Zittend op twee keien in de laatste zonnestralen van vandaag, eten en drinken we wat en komen we bij van weer een druk dagje. Gisterenavond werd het koud, te koud voor een kampvuur. We hebben binnen een spelletje gedaan en wat gelezen. 's Nachts was het ook echt heel koud. Waardoor we allebei voor de wekker wakker waren. Te koud om ons op te frissen, verwarming aan en rijden!

We gaan weer naar Yosemite National Parc om de vallei en watervallen te bekijken. Dit ligt aan de andere (west) kant van het park als waar wij gisteren waren. Deze kant is een stuk toeristischer. De uitzichten tijdens het rijden blijven verbazingwekkend mooi. Bij een uitzichtpunt maken we een ontbijtje en frissen we ons op. Handig zo'n huis op wielen ;). 

Bij de Bridesvail fall is het zo onwijs druk dat we langs de weg een alternatieve parkeerplek zoeken voor onze sleurhut. De waterval is mooi, maar iets te druk wat ons betreft. We stappen weer in de auto om Yosemite achter ons te laten en gaan op weg naar 'de grote bomen': Sequoia!

Hoe verder we Yosemite achter ons laten, hoe droger de omgeving wordt. Wel gek dat er juist hier veel fruitbomen en wijnranken staan. Wat stops voor foto's en benen strekken verder, komen we om half vijf aan bij Lodgepole Campground in het hart van Sequoia National Park. Een vrij luxe camping, dat wil zeggen met douches en een klein winkeltje. Ook hier geen vers eten te bekennen. Het is maar goed dat we gisteren flink gewandeld hebben ;). We halen een hamburger, frietjes en salade bij de snackbar die zich op de camping bevindt. Naast ons staat een Nederlands stel die net als ons bezig zijn met een rondreis. We kletsen even over onze ervaringen en plannen. 

Hierna stoken we lekker ons eerste kampvuur op en gaan we even van het wild life genieten. 

Gereden afstand vandaag: 624 km

Reacties

Jan en Karin 12-06-2018 07:05 {{button-51951}}

Wat een belevenissen. We zijn benieuwd naar de foto's.
Geniet maar lekker verder jullie.
Liefs van ons.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan