Van Las Vegas naar Zion

Door SvdP - 14-06-2018 04:20

Wat een verschil, van de kitsch en drukte naar de prachtige natuur in Zion. Wat is het hier mooi!

We zijn vanmorgen vroeg gaan rijden, gelukkig niet zo'n lange rit. Na drie uur rijden komen we aan in Utah; Zion. Door het tijdverschil hebben we een uurtje verloren, als we aankomen is het 12.00 uur. Nog de hele middag de tijd om Zion te ontdekken.

We parkeren onze camper en trekken onze wandeloutfits aan. Sonja heeft in Vegas een verschrikkelijk lelijke hoed gekocht, omdat het hier toch wel heel fijn is om je te beschermen tegen de felle zon (en helaas waren er geen mooie opties). Dus met Sonja verkleed als ranger gaan we op pad richting de shuttle bus. Dat is hier echt ideaal geregeld. Je stapt gratis op en met een klein kwartiertje bn je bij het Visitor Centre van Zion. Vanaf hier kan je met een ander shuttle busje langs alle haltes die je bij uitzichtpunten of de start van een mooie wandelroute afzetten. 

Wij starten bij de laatste halte, halte 9: Temple of Sinawava. Vanaf hier lopen we de Riverside walk. Zoals de naam al doet vermoeden een mooie wandeling langs een rivier die normaal gesproken veel hoger staat in deze tijd van het jaar. Schijnbaar is er weinig sneeuw en regen geweest hier. De tocht eindigt bij The Narrrows, een wandelroute door de rivier die wij overslaan omdat we hiervoor niet de juiste kleding hebben. De uitzichten zijn weer onwijs mooi en in de rivier wordt volop gezwommen. Wij stoppen ook een aantal keer om even fris water over ons heen te spetteren en onze pet en hoed nat te maken. Lekker van die koude straaltjes over je rug. We zien er wel uit als oververhitte  verzopen katjes (oké Sonja vooral, Peter ziet er met zijn witte shirt uit alsof hij aan een wet t-shirt contest meedoet :p )

Na deze hike pakken we de shuttle bus naar halte 6: Weeping Rock. Hier loopt water langs en door de rots waardoor er op veel plekken druppels van de rots af komen. Er groeien ook planten, zogeheten 'hanging gardens', langs de rots. Heel erg tof, het geeft je door de nevel en begroeiing een beetje het gevoel alsof je in een Fantasy film of in Droomvlucht wandelt. 

We gaan met de shuttle bus naar beneden en stoppen nog voor een lunch; hotdog en een pizza slice. Die Amerikanen weten wel wat gezond eten is....

Terug op de camping halen we een ijsje. En ook hiervoor geldt; één is genoeg voor twee. Haha ik snap wel waarom de meeste mensen hier niet zo slank zijn. Gelukkig lopen wij er nog wat af, zodat we niet als Michelin mannetjes thuiskomen.

Verhit maar heel voldaan, komen we bij de camping aan. Onze plek heeft een prachtig uitzicht op de rotsen én zit vlak naast de rivier. We trekken onze zwemkleding aan en gaan met onze pas gekochte vissersstoeltjes in de rivier zitten. Biertje en colaatje erbij, hertjes die aan de overkant van de rivier lopen en zelfs eentje door de rivier heen. Echt het toppunt van genieten! 

Als de zon langzaam onder gaat, wordt het uitzicht nog mooier. De rotsen worden door het licht roder. Je blijft ernaar kijken (en foto's maken, heel veel foto's maken). 

Peter maakt zijn favoriete mediterraanse vissoep (zonder vis want dat verkopen ze alleen in hele grote hoeveelheden). Een geïmproviseerd campingmaaltje. Daarna gaan we lekker douchen en nog even kampvuurtje maken. Dit houden wij best nog even vol zo hoor!

 

Reacties

Jan en Karin 14-06-2018 22:44 {{button-52046}}

Mooie verslagen. Leuk om jullie reis zo te volgen. Het is net of we mee reizen.
Denk wel aan het boek "Spaghetti van Menetti" want voor je het weet
is de camper te klein.
Hebben jullie ook nog een beetje contact met anderen op de campings?
Veel plezier morgen,
groetjes van Jan en ook van Karin natuurlijk.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan