Van Monument Valley naar Arches

Door SvdP - 20-06-2018 04:48

Om half zeven gaat de wekker, vandaag verlaten we Monument Valley en gaan we op weg naar Arches, in Moab (Utah). De rit duurt zo'n 3 uur en is verrassend leuk. Niet alleen maar saaie woestijn, maar ook een meertje en wat bebossing. De rode rotsen blijven prachtig, een rit om van te genieten (al heeft Sonja ook wel een beetje zitten knikkebollen..)

We rijden direct door naar het National Park. Hier is het druk!! We staan in een file om het park in te kunnen, maar als we eenmaal binnen zijn valt de drukte gelukkig wel mee. Er rijden hier geen shuttle busjes, we kunnen gewoon zelf in de camper langs de viewpoints. We stoppen bij bijna elk punt en zien onder andere de volgende rotsen/Arches: Gossips, Park Avenue, Elephants butte, North- en South Window, Double Arch, Balanced Rock en Pothole Arch.

We rijden door tot de laatste stop, Devils Garden. We gaan vanuit hier een stuk wandelen naar Double O Arch. Met twee flesjes water en 1 blikje up gaan we op pad, want het is toch niet zo'n heel lange wandeling.... halverwege zakt de moed Sonja een beetje in de schoenen. Het drinken gaat snel op, het is echt bloedheet en het is een flinke klim. We hebben geen idee hoe ver we eigenlijk al zijn en raken een beetje oververhit. Gelukkig komen we een stel tegen dat bezig is aan de weg terug, zij geven aan dat we er bijna zijn. Met een iets langere weg dan nodig, bereiken we hierna inderdaad Double O Arch. Wat een bizar natuurverschijnsel die Arches. Heel tof om te zien. 

Op de weg terug genieten we extra van het uitzicht, dit gekke stuk natuur blijft mooi om naar te kijken. We kijken er ook naar uit om weer vers water en wat verkoeling te hebben, dus lopen stug door. 2,5 uur later zijn we terug bij de camper en echt kapot. Die hitte is slopend. De tocht was het waard, maar mocht iemand dit ook van plan zijn; neem veel meer drinken mee!

Even de airco aan, drinken en wat eten. We rijden nog naar Delicate Arch. Dit is het symbool voor Utah en zie je onder andere terug op de kentekenplaten. We waren in eerste instantie van plan hier ook een wandeling te maken, maar hebben wel even genoeg gedaan voor vandaag. Op naar de camping!

We staan naast een Nederlands paar, kletsen even met hun en duiken hierna snel in het zwembad: verkoeling!!!! 

Peter stookt de barbecue op om worstjes te grillen. Nu alleen nog even zitten, lezen en bijkomen. Lekker! 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan