Yellowstone dag 3

Door SvdP - 26-06-2018 00:39

Van ons voornemen om voor zonsopgang op te staan om wild te spotten, komt vandaag niets terecht. We slapen liever even uit. Na een ontbijt rijden we iets na 9 pas weg. We gaan naar Lamar Valley, helemaal in het noordoosten   van het park. We hebben gelezen dat hier het meeste wild te vinden is. Na ongeveer 1,5 uur rijden komen we aan bij Lamar Valley. De weg alleen al is weer prachtig. We rijden door de bergen langs ijs en sneeuw en uiteindelijk in de vallei langs moerassen, beekjes, bergen en bos. Te mooi om te omschrijven en zelfs de foto's (die erg mooi zijn) doen  er niet genoeg eer aan. We kijken continu goed om ons heen of we ergens dieren spotten. Tot we langs de weg een groep mensen zien staan  met telelenzen. Hier moet wel wat te zien zijn! We stoppen en vragen waar de mensen naar kijken. Een vriendelijk echtpaar met beide een eigen telelens verteld enthousiast dat ze een coyotenest in beeld hebben en dat ze gezien hebben dat de moeder hier in ieder geval met één pup naar binnen ging. Wij mogen ook kijken  en zien inderdaad de ingang van het hol. En we hebben super veel geluk, want de coyote besluit naar buiten te komen. Eerst alleen, maar later met twee pups. Zo gaaf! Met het blote oog niet te zien en ook met onze zoomlens niet vast te leggen, maar dankzij deze mega lenzen van het echtpaar hebben we dit wel kunnen zien! De meneer heeft ons ook nog wat tips waar we de meeste kans maken om dieren te zien. 

Op zijn advies gaan we verder op pad. We volgen een graffelweg (heerlijk rammelen met onze wagen) en stoppen bij weer een groepje mensen met telelenzen. Hier zien we bighorn sheeps. Een stuk verderop mogen we meekijken naar een Golden Eagle op haar nest. Wat zijn deze mensen allemaal aardig en vaak enthousiast om je mee te laten genieten. Super leuke ervaring deze 'safari'.

Weer langs de gewone weg spotten we nog een Osprey op haar nest. Op deze mooie plek lunchen we even voordat we doorgaan. We stoppen nog op een plek waar we telelenzen zien. Hier bevinden zich mountain goats. Sonja ziet ze nog, maar als Peter kijkt hebben ze zich helaas alweer verstopt. Toch al een erg goede score voor onze 'animal checklist', maar we willen nog heel graag beren spotten. Omdat we al behoorlijk lang op pad zijn, is het tijd om om te keren en de weg terug naar onze camping in te zetten. Opeens zien we auto's stoppen, snel eruit en kijken wat er te zien valt.... jaaaaa! Een Grizzly beer!!!!  Deze hebben we zelfs op de foto kunnen zetten (wel van veraf). 

Op de terugweg hebben we nog meer succes. Op twee plekken direct langs de weg zien we black bears, de tweede keer zelfs mét een kleintje. Nog wat verderop spotten we ook nog een Grizzly met twee kleintjes. Zo tof om.deze beesten van zo dichtbij in het wild te zien. En zo blij dat we niet naar huis gaan zonder deze ervaring! 

Vlakbij de camping steekt er nog een coyote voor ons de weg over, zo zie je maar dat je je hier echt midden in het wilde leven bevindt.

Op de camping maken we een vuurtje. Onze buren  Stephen  en Christine hebben ook al een vuurtje gestookt en maken een stoofpot. Wij maken van wat restjes een pasta salade en hamburgers. We eten met z'n vieren bij het vuur. Stephen is wel een beetje apart (en heeft de nodige alcohol op), maar het is een gezellige avond. Rond 9 uur gaan we onze camper in om te gaan slapen. Morgen moeten we er wel echt op tijd uit, want dan rijden  we een lange rit naar Salt Lake City. Onze laatste stop... 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan