Zondag 3 juni Yellowstone

Door John&Tineke - A couple of years ago

Richting Yellowstone via de toeristische route. Het was even zoeken naar de juiste weg, onze Tom Tom was niet helemaal duidelijk daarin. Een prachtige route door gedeeltelijk bergachtig , nog licht besneeuwd gebied. De Buffalo Bill dam niet ver voor de oostelijke ingang van het Yellowstone park was indrukwekkend om te zien , vooral dat neerstortende water waar zich ook nog een kleurrijke regenboog ontvouwde.

Nadat we het park waren ingereden zagen we langs het Yellowstonemeer een lange rij auto’s stilstaan. Een kudde fotografen met forse telelenzen stonden in een rij opgesteld om zoals later bleek twee jonge grizzlyberen vast te leggen. De beren hadden net een bad genomen in het meer en trokken zich al wroetend naar eten terug in het binnenland. Later zagen we nog een hert met jong in het meer staan. Het was een prachtige namiddag, met die zon over het staalblauwe meer en de besneeuwde toppen op de achtergrond.

Het vulkanische landschap van Norris Geyser Basin was vanaf de weg al zichtbaar. Fascinerend vooral als je zoiets nog nooit hebt gezien. Ons volgende hotel de Stagecoach Inn, waar we 3 nachten zouden verblijven lag in het plaatsje West Yellowstone, vlak buiten de westingang van het toch wel enorme park. Het is een oud, sfeervol hotel. En je moet niet allergisch zijn van alle

opgezette beesten in de hal. Ook hier was het personeel zeer vriendelijk en behulpzaam. De tegenoverliggende supermarkt werd op het moment dat wij binnenkwamen alleen bevolkt door Aziatische toeristen. ’s Avonds gingen we op aanraden van de receptionist eten in het volgens hem beste restaurant een blok verder, de ‘Madison Crossing Lounge’. Het was er op dat moment vol, maar konden even wachten op een lege tafel. We raakten in gesprek met een moeder en twee dochters, die ook aan het wachten waren. Een van de dochters bleek te acteren in het theater van de stad, de Play mill, dat het hele seizoen bijna elke avond musicals brengt. Op aanraden van hen besloten we de avond daarop een musical bij te wonen, Newsies van Walt Disney. Als je van muziek houdt, maak gebruik van de gelegenheid. De show begint als je binnenkomt, de cast verzorgt zowel de kaartverkoop, de ontvangst, als de versnaperingen tussendoor. En wat een klasse, niet de top, maar wel vlak eronder, dansen, zingen, acteren, geweldig en dat voor een fractie van het bedrag dat je in New York op Broadway betaalt.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!