Pier 39, Lombard Hill, Alcatraz en... een walvis!

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - 11-06-2018 08:19

Gisteravond lagen we al rond 8 uur in bed; moe na een lange reisdag. We hadden verwacht rond een uurtje of 4, 5 in de ochtend rechtop in bed te zitten, klaarwakker. We hebben echter tot 7 uur geslapen, bijna de klok rond. 

Waar gaan we ontbijten...? Het werd de iHop, een paar straten verderop. En daar hadden we geen spijt van. Het was heerlijk! Fluffy pancakes met bacon en eieren. Vreemde combi? Nee, supergoed! Keuze uit maar liefst 4 soorten siroop voor op de pancakes. Pascal een variant met toast en hashbrowns (soort van rösti-koekje). Ook heerlijk! Voor herhaling vatbaar; zeker weten. Ed, bedankt voor de tip; bij iHop kun je zeker goed eten!

Daarna op pad naar Pier 39 en de beroemde sea lions. Eerst bekeken vanaf de overkant, pier 41. Licht was niet mooi voor foto’s, dus toch naar de overkant voor een 'closer look'. Ze stinken... Dat werd al snel duidelijk toen we aan de overkant aankwamen. Wel erg leuk om te zien. Ze liggen gewoon hele dagen in het zonnetje te niksen of naar elkaar te blaffen. 

Pier 39 verder bekeken. Erg leuk, hele gezellige sfeer. Leuke winkeltjes en eettentjes. Een San Francisco license plate gekocht voor aan ons balkonrek. Vervolgens op weg naar Lombard Hill, zoals het eigenlijk heet. Wow, wat was dat gaaf! Dat lag erbij als op een plaatje. Prachtig groen, vol bloeiende hortensia's, erg goed bijgehouden. En superdruk...! Toen we er aankwamen stond er een buslading Japanners midden op het zebrapad; rechtdoorgaande auto's konden en gewoon niet door. 5 minuten later stonden we er zelf ook... Erg leuk om te zien, al die auto’s die dat weggetje afkomen. Je moet ook nog weten hoe je dat straatje moet 'aanrijden', want vanaf de kruising bovenaan mag je bv niet rechts- of linksaf erin. Je moet echt van 'rechtdoor' komen. Bijna allemaal toeristen die het rijden. Een echte San Franciscaan (heten ze zo?) zou het (denk ik) niet in zijn hoofd halen dat straatje te gaan rijden. Niet omdat het niet 'do-able' is, maar omdat je, éénmaal onderaan gekomen, door alle toeristen die staan te kijken gewoon niet lekker wegkomt. De aanblik is gewoon prachtig! Nog even met de voetgangerstrap naar boven gelopen. Er wonen ook nog gewoon mensen aan dat stukje straat! Vreselijk! Je zal daar toch in z'n achteruit met je auto weer de weg op moeten. Ik moet er niet aan denken.

Halverwege de middag bij In-n-Out Burger gegeten. Dat werd getipt door Anthony Bourdain, die afgelopen vrijdag is overleden. Volgens hem burgers zoals burgers moeten zijn. Burger was lekker; frietjes waren iets minder, maar bijna alles ging op. We hadden immers alleen  nog maar ontbeten. (Vrij stevig dat wel; handig, dat scheelt nl weer een maaltijd per dag.)

Eind van de middag naar Alcatraz voor de night-tour. Koud op de boot heen! Hard waaien... We waren amper vertrokken, toen de gids op de boot ineens de opmerking maakte dat er aan de rechtkant een walvis te zien was!! Wat een bonus. Wel op redelijke afstand, maar het bovenkomen was heel duidelijk te zien. En daar hebben  we niet eens extra voor hoeven te betalen. 

Alcatraz is indrukwekkend! Niet anders te noemen. Je moet het zien om een beeld te krijgen van hoe het daar was. Een gids begeleidde ons naar het guided tour gedeelte. Daarna waren er nog 'specials'; korte verhaaltjes door National Park Rangers (het is een NP) over bv Al Capone. En de kans om 'The Sound of the Slammer' te kunnen horen. Het openen en sluiten van de celdeuren. Dat was heel indrukwekkend. Dat gaat allemaal met de hand, via een soort van regelbord  met allerlei hendels. Hij vroeg om 3 nummer tussen 1 en 14. Die deuren zou hij dan openmaken. Dat ging natuurlijk fout; alles ging open. Iedereen lachen. Daarna alsnog per 3 gedaan. Dat maakt me een herrie! En dit waren 'slechts' 14 van de in totaal 336 celdeuren.

Via de boot weer terug naar de San Francisco. Een prachtige dag. Veel gezien. Veel gelopen. Morgen iets rustiger aan: waarschijnlijk naar de California Academy of Sciences. Planetarium, aquarium en Museum of Natural History ineen. 

Voor nu eerst lekker slapen. Tot morgen maar weer...! 

 

 

Reacties

Anita 11-06-2018 09:59 {{button-51893}}

Wat leuk om jullie te volgen en wat fijn dat jullie ontsnapt zijn. Veel plezier!

Etienne Jansen 12-06-2018 09:50 {{button-51962}}

Eigenlijk een nachtje cel doen hè ;-)

Rosie 25-06-2018 19:39 {{button-52511}}

Wat gaaf die walvis zeg, jullie hoefden bij het van boord gaan niet extra te betalen toch? :-
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan