The Japanese Garden en California Academy of Sciences

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - 12-06-2018 06:35

The Japanese Garden en het museum California Academy of Sciences liggen dichtbij elkaar, in het Golden Gate Park. In tegenstelling tot de naam ligt dit niet (dicht)bij de Golden Gate Bridge, maar een stukje lager. Te ver om te lopen; dat was al snel duidelijk. 

Met het openbaar vervoer zouden we er een uur over doen en 2 of 3 keer moeten overstappen. Daar voelden we niet veel voor. Tijdens het ontbijt hebben we de Uber-app geïnstalleerd en voor het eerst een Uber geprobeerd…

En dat beviel prima! Op de heenweg was de auto er letterlijk binnen 45 seconden. Op de terugweg moesten we 4 minuutjes wachten, maar ook dat mocht geen naam hebben. Snelle ritten, goede prijs. Zelfs nog iets goedkoper dan met het openbaar vervoer, want dat is aan de dure kant hier!

Eerst naar de Japanese Garden. Daarvoor keek onze Uber-chauffeur een paar keer zorgelijk op z’n navigatie. We durven er wat op in te zetten dat hij daar nog nooit geweest was… Een prachtig aangelegde Japanse Tuin, compleet met bruggetjes, aangeharkte zen-garden en van die leuke stenen huisjes. 

De planten/struiken/bomen zijn prima onderhouden. Mooi gesnoeid, er wordt gesproeid ed. Jammer dat de typische 4-verdiepingen/dakjes tempel in erg slechte staat verkeerde. Afbladderende verf, afbrokkelende dakbedekking. Dat tempeltje kan wel een opknapbeurt gebruiken…

Na de tuinen overgestoken naar het museum California Academy of Sciences. Een verzameling van een planetarium, aquarium, indoor regenwoud en Museum of Natural History ineen. Eerst naar het regenwoud geweest. Erg mooi opgezet. Van alles vliegt er vrij rond; vogels, vlinders. Natuurlijk weer een batterij aan vlinders gefotografeerd. Vanuit het regenwoud ga je dan door naar het aquarium; een erg leuke overgang. Mooi aquarium ook.

Vervolgens een show/voorstelling; 4D - The History of the Universe. Niet ‘gewoon’ een film, zoals we verwacht hadden. Wel 3D-filmbeelden, maar het werd live ‘aan elkaar gepraat’, door een vlotte verteller. 

Tenslotte het planetarium. Dat bleek een Omniversum-like filmzaal te zijn. De voorstelling ‘Expedition Reef’ was de laatste van de dag. Erg geslaagd.

Met een Uber weer terug naar Fisherman’s Wharf en bij Boudin’s Bakery Café & Museum gegeten.  Dat is een bakkerij gespecialiseerd in ‘sourdough bread’; zuurdesembrood. Daar hebben ze ‘Bread Bowls’; een grote, uitgeholde zuurdesembol waar dan bv rustieke tomatensoep in geserveerd wordt. Als de soep op is, eet je letterlijk de soepkom op. Errug lekker! 

Voor morgen zijn we nog aan het bekijken wat we gaan doen. We hebben nog een aantal dingen op ons wensenlijstje staan, maar kwamen er ook achter dat bv de Tiki-bar (waar we eigenlijk morgen heen wilden) op maandag en dinsdag zo-wie-zo dicht zit en komende donderdag vanwege een privé-feest ook gesloten is. Daar kunnen we dus alleen woensdag heen. En die dag wilden we juist gaan fietsen over de Golden Gate Bridge. De Ferry Plaza Farmers' Market is juist wel op dinsdag en donderdag en weer niet op woensdag. Dus nog even kijken hoe het programma er de komende dagen uit gaat zien...

Groetjes en tot morgen…

Reacties

Dennis 12-06-2018 11:34 {{button-51968}}

Leuk om jullie avonturen te volgen. Heel veel plezier nog!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan