The Golden Gate Bridge… in the mist

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - 13-06-2018 07:06

De plannen voor vandaag zijn wat gewijzigd. Belangrijkste reden was dat de Tiki-bar op maandag en dinsdag gesloten is. Die staat nu op de agenda voor morgen. Samen met oa China Town. In plaats daarvan hebben we vandaag E-bikes gehuurd, om de Golden Gate Bridge te gaan oversteken. 

Na de instructie, nodig voor deze ‘possibly deadly activity’ (tja, het blijft Amerika he), gingen we op pad. Eerst langs The Palace of Fine Arts; een werkelijk prachtig gebouw.

Daarna door naar Presidio Park, naar het gebouw van Lucasfilm, om daar de Yoda-fountain te gaan bekijken. Dat stukje had wat meer voeten in de aarde. Eerst schoten we onze afslag naar Lombard Street voorbij; we eindigden ergens in een doodlopend straatje. Weer terug dus, nu wel gevonden. Eenmaal op Letterman Drive aangekomen moesten we weer heen en weer; eerst te ver, daarna niet ver genoeg. Totdat ik, tussen de bomen door, water hoorde en tussen de bomen door de fontein zag liggen. 

Master Yoda - May the Force be with you.

Ook nog even binnen gekeken in de lobby. Oa een life-size R2-D2 en Darth Vader. Cool…!

Daarna verder naar de GGB. Even gestopt bij The Warming Hut; de laatste stop voordat je de brug op gaat. Met toiletten en restaurantje. Dat heet niet voor niets ‘The Warming Hut’. Je rijdt op fietspaden direct langs de kust en het waait hier vreselijk! Het is dus, bij vlagen, stervenskoud. Bij The Warming Hut kun je dus, letterlijk, even opwarmen. En dat weten ze! Een broodje kostte $11! 

Vervolgens de GGB over. Echt leuk! Vreselijke windvlagen daarboven. Moest regelmatig flink ‘tegensturen’ om ‘op het rechte pad’ te blijven. Toen een wielrenner ons, veel te dicht op ons, inhaalde in combinatie met een flinke windvlaag ging het even mis. Ik kon nog wel remmen, maar ging het hek in. Niet gevallen, maar schaafwond en blauwe plek op m’n onderarm. 

Eenmaal aan de overkant gekomen was het uitzicht schitterend. ‘s Ochtends lag de brug overigens nog in de mist. Eén langgerekte ‘mistwolk’ op en in het verlengde van de brug. Dat trok weg, net voordat wij de brug opgingen. 

Na even zoeken lukte het ons om de drukke oprit naar de GGB over te steken met de fiets, zodat we aan de overkant een stuk van de Coastal Trail konden fietsen. Lang leve onze gehuurde E-bikes! Op gewone fietsen was dat stuk echt niet leuk geweest. Waarschijnlijk ook de reden dat we de enige fietsers daar waren. Het was de moeite waard! Boven bij Hawk Hill hadden we een werkelijk schitterend uitzicht op de GGB, met San Francisco daar achter. Ondertussen was de mist ook weer iets opgekomen en stonden we letterlijk in de mist; Hawk Hill ligt best hoog. De terugweg bergaf ging dan ook lekker hard…!

Terug over de brug was de wind vreselijk. Zelfs Pascal moest hier en daar moeite doen niet van koers geblazen te worden. Teruggekomen zijn we nog even bij Fort Point gaan kijken. Ryan had meerdere keren aangegeven dat dat echt de moeite waard was. Het viel ons tegen… We hadden verwacht naar binnen te kunnen; het gebouw was echter dicht, allemaal hekken er omheen. Bij een deur zagen we dat het Fort alleen op vrijdag t/m zondag open is. Verkeerde dag dus.

Fietsen weer ingeleverd. Lekker gegeten op de Wharf; Fish Fry Combo met Garlic Fries. Gepaneerde en gefrituurde garnalen, inktvisringen, stukjes witvis en kleine inktvisjes, met knoflook-friet. Jammie…!

Morgen gaan we voor een ritje in de Cable Cars. Waarschijnlijk ook naar The Painted Ladies en China Town. Met verschillende soorten openbaar vervoer. We gaan nu eerst de Munimobile-app downloaden. Daarmee kunnen we heel makkelijk kaartjes kopen voor de diverse soorten ov hier.

Groetjes van ons en weer tot morgen!

Reacties

Jan en Ryan 13-06-2018 07:49 {{button-51992}}

Wat een avontuur weer, fietsend over The Bridge, wind en kou trotserend.

Eric 13-06-2018 08:28 {{button-51994}}

Hartstikke leuk om een beetje mee te reizen! Veel plezier nog!

Rosie 25-06-2018 19:43 {{button-52512}}

De Garlic fries zijn een terugkerend item, klinkt ook wel heeeel erg lekker!

Rosie 25-06-2018 19:43 {{button-52513}}

Neem wat voor me mee terug!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan