Coit Tower, Ferry Plaza Market; laatste avond in San Francisco

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A couple of years ago

Vandaag is alweer onze laatste dag in San Francisco. Met de bus zijn we naar Coit Tower gegaan. Een uitkijktoren die een mooi uitzicht over San Francisco biedt. Terwijl we op de lift stonden te wachten die ons naar boven zou brengen, vroeg een staff-member bij mensen rond waar ze vandaan kwamen. Een Duits stel en wij kwamen van het verst weg. 'Wie had dan de langste vlucht gehad?', was de volgende vraag. '11 uur', was ons antwoord. En de Duitsers... hadden GEEN idee waar het over ging. Verstonden er HELEMAAL niets van. Wij vroegen in het Duits naar de lengte van hun vlucht en vertaalden de boel heen en weer.

Eenmaal boven gekomen stond daar een dame die toezicht hield en zo ongeveer iedereen aanbood een foto van hen te maken. Ook zij sprak nietsvermoedend het Duitse stel aan en oogste ook twee lege, niet begrijpende blikken. We moesten er hartelijk om lachen en vroegen ons af hoe die mensen zich in vredesnaam redden tijdens hun vakantie? Als je zulke basis dingen al niet begrijpt...

Na Coit Tower eerst met de bus weer terug naar de Wharf en daar de trolley-lijn F gepakt naar Ferry Plaza. Die trolley's zijn leuk...! Dat zijn oude trolley-wagens die ze vanuit alle hoeken en gaten opgekocht en gerestaureerd hebben. Allemaal verschillend van model en binnenkant. In verschillende kleuren geverfd; die kleuren geven dan weer aan waar de trolley oorspronkelijk vandaan komt. Erg leuk om in mee te rijden.

The Ferry Plaza Building doet nog steeds dienst als ferry-vertrekpunt. Ook zit er in een gebouw een permanente 'markt'; het zijn eigenlijk gewoon winkeltjes ipv marktkraampjes. Een paar dagen per week is er rondom Ferry Plaza echt markt; dan komen er losse kraampjes bij. Op zaterdag is de grote markt; vandaag was er een kleintje. Erg leuke winkeltjes! We hebben er een heerlijke 'Grilled Cheese' gegeten; een tosti.

Na Ferry Plaza met een trolley weer terug naar Fisherman's Wharf. Nog wat rondgekeken, ijsje gegeten en wat geshopt. Heerlijk gegeten bij Chipotle Mexican Grill. Je kiest uit allerlei basiselementen de maaltijd die je wilt. Pascal had crispy taco's met een redelijk spicy vleesvulling, salsa, kaas etc. Ik had een 'bowl'; feitelijk een bak waarin ze alles gewoon op elkaar stapelen; rijst, vlees, bonen, salsa, zure room, kaas, guacemole. En dan lekker happen...! Zowel taco's als bowl waren heerlijk.

Nu zijn we bezig met de voorbereidingen voor ons vertrek uit San Francisco morgen. Koffer en rugzakken weer reisklaar inpakken ed. Morgenochtend na het ontbijt gaan we met een taxi naar Alamo om onze huurauto op te halen. Dan rijden we naar Vallejo, waar we eerst bij een Walmart Supercenter lekker gaan shoppen. De basisbenodigdheden voor de rest van de vakantie inslaan; vooral veel flessen water! Dat NIET naar chloor smaakt! 

Het is in Vallejo ongeveer dezelfde temperatuur als hier in San Francisco, maar dan zonder de wind vanaf het water. Die maakt dat het hier flink veel frisser aanvoelt. Het wordt dus warmer...! En hoe verder we landinwaarts trekken, hoe warmer het wordt.

Tot morgen maar weer, vanuit Vallejo...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan