SixFlags Discovery Kingdom

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A couple of years ago

Voor vandaag stond SixFlags Discovery Kingdom op het programma. Alle benodigde kaarten (gewone entree, Flashpas en parkeerkaart) hadden we thuis al online geregeld. Na een snel ontbijt in het hotel maar vast naar het park gereden. We hadden op Internet gezien dat het pas om half elf open zou gaan. We waren er rond 10 uur en waren ook zeker niet de eersten... Je kon al wel naar binnen, in het gedeelte met allerlei winkeltjes ed. Eerst onze Flashpas opgehaald. Dat is een soort van pieper waarmee we rides virtueel kunnen reserveren. Je hebt dan nagenoeg geen wachttijd; hoeft dus niet in lange rijen te staan. Op dat moment was er nog niets te reserveren; het park was immers nog niet 'echt' open. Maar ook toen dat wel gebeurde had het allemaal wat tijd nodig...

Om half elf, toen de poort echt open ging, gingen wij direct op zoek naar The Joker; een grotendeels houten achtbaan. Leek ons een goede om mee te beginnen; een bodem te leggen, zeg maar. Die zat echter dicht! Groot bord voor de ingang. Geen idee of die nog open zou gaan; die informatie was er gewoon niet. OK, dachten we, dan pakken we Superman The Ride als eerste. De Flashpas was inmiddels ook 'wakker geworden'; ook dat had enige tijd gekost. Wij vonden dat alles wat vreemd. Als je, als attractiepark, pas om half elf opengaat, dan zorg je er toch voor dat alles ook ECHT draait/werkt/loopt om half elf? Het leek erop dat ze echter op dat tijdstip nog met de dagelijkse testritten moesten beginnen...

En toen kwam het volgende punt... Er mag HELEMAAL NIKS mee op die ritten. Geen petjes, brillen, flesjes, tassen, camera's ed. En er zijn ook geen bakken op de platforms waar je dergelijke spullen in op kunt bergen. Er bleken kluisjes bij de ingang van de verschillende rides te staan, waar natuurlijk extra voor betaald moest worden. Stelletje afzetters...! Het duurde ook even voor die kluisjes 'aan' gingen. Toen dat eenmaal zover was, hebben we onze spullen maar in een kluisje gestopt. Een dollar per rit per kluisje, staat er dan. Pas later kwamen we er achter dat je zo'n kluisje voor een dollar maximaal 2 uur kunt gebruiken. Dan stop je er dus spullen in en kom je 2 uur later terug...

Superman The Ride was dus onze eerste achtbaan vandaag. En wat voor één... Heavy, hoog, hard! Je werd flink in de beugels gegooid. Daar kwamen we even sprakeloos uit. Ook een man die achter ons liep was duidelijk onder de indruk; 'Wow, that was the most scary ride I've ever been on'. 

Voor mij persoonlijk gaat die eer nog steeds naar X2 (7 jaar geleden in LA), maar Superman The Ride is een goede tweede!

Daarna The Joker; een houten achtbaan. Nou hebben we ons in het verleden al eerder vergist in houten achtbanen, denkend dat 'die wel mee vallen'. Deze ging over de kop! De EERSTE houten achtbaan (die wij meegemaakt hebben) die over de kop gaat! Wel een hele gave!

Vervolgens Medusa. Geweldig! Smooth. Comfortabel. Voor herhaling vatbaar! Geen echt karretje, maar een rijtje van 4 stoelen boven de rails. Vrij hangende benen dus. Lekker!

Daarna kwam Kong. Een suspended achtbaan, waarbij je dus in stoeltjes onder de rails hangt. Wat ons betreft zijn die dingen meestal NIET comfortabel. Ook deze was dat zeer zeker NIET. Dat was dus 1 keer en niet weer.

Tussendoor ook nog de Sky Screamer gedaan; een zweefmolen, maar dan op flinke hoogte. Zeker een metertje of 30 hoog. Vond Pascal geweldig; vind ik duidelijk minder. 

Daarna zijn we 'op herhaling' gegaan. In totaal 3 keer The Joker en 3 keer Medusa. Wat gegeten tussendoor, nog naar een dolfijnenshow gaan kijken. Aan het eind van de middag wilden we afsluiten met nog één keertje Medusa en misschien ook nog The Joker. De 4e keer Medusa kwam er echter niet...

We stonden klaar, vooraan in de rij. We zouden, samen met een ander stel, in het eerstvolgende karretje aan de beurt zijn. En toen bleef het karretje vóór ons op de helling steken... Dat duurde even, maar uiteindelijk kregen ze het weer aan de gang. Die rit werd afgemaakt en daarna reden beide treintjes een keertje leeg een rondje. Veiligheidsprocedure; kunnen we ons voorstellen. Toen waren wij aan de beurt. Poortje open; poortje weer dicht. Beugels open, beugels toch weer dicht. Ze wisten niet goed wat ze moesten, schijnbaar. We mochten instappen, gordels en beugels gingen dicht. En na een paar minuten ging alles weer open en werden we verzocht weer uit te stappen. 

Door de harde wind waren er technische problemen, werd er gezegd. Hij ging dus niet meer. Het klopt dat het waaide; in de loop van de middag was de wind stevig opgekomen. We hadden onze winddichte jacks bij ons, maar toch was het koud. Nadat dit alles zo ongeveer een half uur had geduurd, besloten we het erbij te laten. Medusa ging in ieder geval niet meer. 

We hebben de auto weer opgezocht en zijn teruggegaan naar het hotel. Lekker gaan eten bij Mod Pizza (goede pizza en salade!) en daarna nog een filmpje gepakt; Ocean's 8. Erg leuk.

Nu de boel weer inpakken voor het vertrek morgen. Dan gaan we naar Yosemite. En zou het eindelijk warmer moeten worden! En niet meer waaien!

Groetjes en tot morgen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan