Yosemite Valley verkennen: Bridal Veil Fall en Yosemite Fall

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - 19-06-2018 05:04

Vandaag zijn we voor het eerst echt Yosemite in geweest; naar Yosemite Valley. We wilden alvast een idee krijgen van het park. Hoe/waar zijn de parkeerplaatsen? Hoe werkt de gratis Yosemite shuttlebus? Is het handig om die te gebruiken? Dan weten we voor morgen, als we de Mist Trail gaan lopen, alvast hoe/wat te doen.

Bij binnenkomst in Yosemite Valley kom je direct voorbij de Bridal Veil Fall. Daar zijn we even gestopt. Het pad er naartoe is één van de weinige 'easy' hikes in Yosemite. Het was nog geen halve kilometer. En hoe dichter bij de waterval we kwamen, hoe kouder het werd! Maar even de windjacks aangetrokken. Geprobeerd foto’s te maken, maar de spray van de waterval is overal. Constant moesten we onze lens weer droogmaken. Was moeilijk. 

Nog een stukje verder gelopen langs de andere kant. Daarna verder de vallei ingereden. We wilden naar het Visitor Center, voor informatie. Even bij het winkeltje daar kijken. Echter, totaal geen plaats op de parkeerplaats daar. Afgeladen vol! Verder gereden; er zijn nog 3 andere parkeerplaatsen. Maar overal waar we kwamen was het stampvol! Door bij de Bridal Veil te stoppen, waren we natuurlijk relatief laat in de vallei. Dat moet je dus niet doen...

Uiteindelijk op één van de parkeerplaatsen blijven staan met de auto. Ik ben uitgestapt en gaan rondlopen. Dat deden we vroeger ook altijd bij dierentuinen ed. Al lopend een plaatsje gaan zoeken en die dan bezet houden terwijl de auto eraan komt. Nu moest ik echter een stap verder gaan. Ik ben iedereen die daar liep gaan vragen of ze misschien weggingen. Nee, nee, sorry, nee... Totdat ik een groepje van 6 personen aansprak, die inderdaad gingen vertrekken. Met die mensen meegelopen naar hun parkeerplaats; Pascal reed met de auto achter ons aan. Eindelijk hadden we een plekje!

Daarna met de gratis shuttlebus naar het Visitor Center gereden. Handige plattegrond met de shuttle-haltes erop meegenomen. Op een bankje geluncht; die ochtend geroosterd brood, een blikje forelfilet in olie en woodsmoked amandelen. Heerlijk! En zo simpel.

Met de shuttle naar de stop voor de Yosemite Fall gereden. Er is een Upper en Lower Yosemite Fall. Upper is, logisch natuurlijk, de hoogste. Van daaruit dendert het water naar een iets lager geleden poel, waar het zich verzamelt en vervolgens via Lower Yosemite Fall verder naar beneden komt. En die watervallen denderen echt naar beneden...! De kracht van dat water is onvoorstelbaar! We zagen een (nu droge) 'rivierbedding' vol met grote keien, meegesleurde bomen en boomstammen. Iets verderop was te zien waar het water nu heengaat en hoe het in het verleden, bij een hele hoge waterstand, dus ook via die nu droogstaande weg is gegaan. Alles met zich meesleurend!

Upper en Lower Yosemite Fall

 

De nu droge rivierbedding, ontstaan door een overstroming...?

Yosemite is groot, groter, grootst... Majesteus, mag je het noemen. Hier is de oerkracht van de natuur heel goed te zien! Dat is bijna niet op foto vast te leggen. Misschien op film; we hebben ook filmpjes gemaakt. Je moet dit zien om dat te begrijpen. 

Met de gisteren gekochte 24 uur WIFI kunnen we dit nu nog plaatsen. Morgen gaan we de Mist Trail lopen, naar Vernal en Nevada Fall. Hopelijk komen we tot helemaal bovenaan. Woensdag willen we naar de Mariposa Grove, waar de giant Sequoia's groeien. Woensdagavond doen we dan nog een keer 24 uur WIFI, zodat we woensdag en donderdag hopelijk nog berichtjes kunnen plaatsen. 

Tot dan!

Reacties

Rosie 25-06-2018 19:56 {{button-52517}}

Mooie plaatjes weer, echt schitterend hoor!

Walter 28-06-2018 13:57 {{button-52646}}

Ziet er mooi uit!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan