9 juni Van Nanaimo naar Whistler

Door W.P. Gravesteijn - 11-06-2018 06:35

Vanmorgen hebben we lekker buiten in het zonnetje ontbeten met een schitterend uitzicht over zee. Het dagelijkse inpakritueel en dan naar de BCC ferries haven van Nanaimo (Departure Bay) voor de oversteek naar het vaste land (Horseshoe Bay). We waren er ongeveer een uur voor vertrektijd en werden vlot, na het betalen van de oversteek fees, naar de juiste rijbaan gedirigeerd. We hadden ruim de tijd om even een bakkie te doen, wat foto's te maken ed. 

Strak op tijd werd er in de terminal omgeroepen dat het laden ging beginnen en of je je naar de auto's wilde begeven. Ook dit keer was het aan boord gaan een eitje. Vervolgens hebben we ons lekker op het zonnedek geïnstalleerd. De overtocht ging vlot en het was dit keer prachtig weer. De boot vaart door een iets minder afwisselend stuk, maar de aankomst in Horseshoe bay waar je aan de overkant Vancouver mooi ziet liggen is toch wel weer prachtig.

De boot af en op weg naar Whistler via highway 99. Het eerste stuk rijd je langs een baai met mooie uitzichten. Veel (niet erg hoge) bergtoppen waren nog wit besneeuwd, niet vreemd gezien de zeer gematigde temperaturen van de laaste tijd. We zijn vrijwel in een keer doorgereden naar Whistler. 

Richting dit ex-olympisch dorp werd het weer helaas weer minder. De bergtoppen zaten vrijwel allemaal in een dik pak wolken waar ongetwijfeld wit spul uitviel. Wij moesten het met wat regen doen. Iets voorbij Whistler village lag de camping Riverside resort. De camping ligt mooi aan een riviertje maar is wel duur voor wat hij biedt, zoals alles duur is i.b.v. Whistler zou later blijken.

We besloten verder maar op de camping te blijven. Boekje erbij. Rosé-tje uit de Provence, dat brengt dan toch iets warmte in de camper. Daarna onder het "genot" van zacht tikkende regen op het camperraam lekker gaan slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan