10 juni Whistler

Door W.P. Gravesteijn - A couple of years ago

 Vandaag een ietsje uitgeslapen, het is tenslotte zondag, en lekker buiten ontbeten. In het zonnetje uit de wind is het net te doen (zei de ene pinguïn tegen de andere). We hadden gedacht om eem peak to peak kabelbaan tocht te gaan maken, maar dat leek ons gezien het lage wolkendek geen goed idee. Helaas moesten de plannen worden omgegooid. Weliswaar moet het een unieke ervaring geweest zijn om met een gondel van de ene wolk naar de andere te gaan, maar toch. Beetje balen.

We hebben maar twee wandelingen gedaan. De eerste naar de Brandywine falls. Een prachtige naam, die mocht je niet missen. De wandeling was simpel en bracht ons naar een prachtige waterval die ruim 70m in een vrije val naar beneden viel (zoals de meesten dat doen). Gezien de hoeveelheid neerslag was er sprake van een zeer forse waterval. Toch weer indrukwekkend. 

Daarna zijn we even in het stadje Whistler gaan wandelen. Eerst de boodschappen gedaan, want de koelkast was zo goed als leeg. De boodschappen in de lokale grocery waren behoorlijk absurd geprijsd. We moesten al 5$/h voor de parking betalen en nu voor twee schamele plastic zakjes met eerste levensbehoeften moesten we ruim 100$ betalen. Ja, ja, ik weet het je bent op vakantie.

Whistler is een behoorlijk mondain wntersport oord met veel luxe winkeltjes met dito prijzen. We zijn nog even op medal plaza geweest waar de alpine atleten van de Olympische spelen van 2010 hun medailles kregen omgehangen. Niet onze schaatsers, die zaten meer dan 100 km verderop in Richmond bij Vancouver (de schaatsbaan bestaat sinds de spelen niet meer als zodanig). Even een buitje uitgezeten in de lokale Starbucks. Daarna zijn we maar weer uit het dorp vertrokken. Whistler mountain was nog behoorlijk besneeuwd, maar lag meestal deels in de wolken.

Toen maar op weg naar Nairn Provincial park, zo'n 25 km ten noorden van Whistler. Daar hebben we nog een lekkere wandeling gemaakt naar de Nairn falls. Een mooie wandeling over een smal pad langs een steile helling door een bos met daaronder een wel zeer woest stromende rivier. En hoe kan het anders, er was net een bus Chinezen geland. Waaronder een werkelijk stokoud echtpaar wat zich had voorgenomen om de toch niet eenvoudige wandeling naar de Nairn falls te voltooien. Waarschijnlijk hadden ze de lange mars van Mao nog meegemaakt dus dit moet ook nog wel lukken.

We liepen ze in vlot tempo voorbij en na een ruim half uurtje kwamen we bij de falls aan. Ook deze waren weer van ongekende schoonheid. Enorme hoeveelheden wit schuimend water hadden zich lang door prachtig glimmend zwart basalt weten te werken. Een zeer imposant gezicht. Je kon over wat kale rotsen op diverse niveaus prachtig van het schouwspel genieten. Na een tijdje kwam, eerst het jongere deel, van de buslading Chinezen aan. Tijd om te vertrekken. Maar toch een tijdje later kwamen de de twee oudjes boven onder luid gejuich van de overige busreizigers. Het enthousiasme van het echtpaar wat dit toch maar gehaald had was aandoenlijk prachtig.

Zo zie je maar weer, je kan ook achter het aquarium blijven zitten maar dit was toch veel mooier.

Voldaan zijn we weer teruggelopen. Weliswaar was dit niet helemaal de bedoeling, maar toch mooi. Terug kwamen we nog langs een road construction waar 24/7 gewerkt werd. Ik heb te doen met de flaggers. Dit zijn twee arme zielen die met een bord met STOP en aan de andere kant SLOW het verkeer langs de werkzaamheden moesten leiden. 24 uur per dag, daar heb je mobiele stoplichten voor uitgevonden toch! En dat in dit pokkenweer. Ongetwijfeld zal het een fors betaalde baan zijn....

Terug naar de camping en de oven op 425°F want het is pizza time. Ik ben op de helft van een krappe 1 kg pizza gestrand. Moest toen het zakje van An even lenen. Restje rosé weggewerkt en verder in mijn boek vanavond. 

Morgen op naar Cache Creek. We hebben een nieuwe camping moeten reserveren. De vorige was weggespoeld. Mmwh. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!