12 juni naar Wells Gray Provincial park

Door W.P. Gravesteijn - A couple of years ago

Van het meer dan pittoreske Walhachin, en het moet gezegd, de omgeving en de uitzichten zijn mooi via de 1 richting Kamloops. Je passert eerst het mooi gelegen meer van Kamloops. Kamloops is een redelijk grote stad. Even boodschappen gedaan, getankt bij een pompstation waar ze wel benzine hadden (petrol Canada was drooggelegd). Vervolgens  via de 5 richting Clearwater waar de ingang van het Wells Gray park is.

In Clearwater bij de Pharmacie nog wat anti muggen spray gehaald en vervolgens bij Tim Hortons een tosti en een forse Capuccino. We zaten naat een viertal landgenoten van Indonesiche oorsprong en van wat hogere leeftijd. Die hebben zich een half uur tegen elkaar zitten beklagen dat de Chili bij meneer Horton om 14h00 al uitverkocht was. Hoe kan dat nou, dan halen ze toch nieuwe, dat is toch geen stijl geen Chili zo vroeg op de dag al. Dit bandje heeft zich een keer of vijf afgespeeld, maar helaas geen Chili voor de oudjes. 

Omdat het ook vanfdaag mooi weer was besloten we om direct de aanval op een aantal bezoenswaardigheden van het park te openen. Bij het visitor center een kaart gehaald en ons laten uitleggen wat leuk was als je anderhalve dag in het park ging spenderen. Veel hiken, veel watervallen en nog meer meren. We hadden een natuurcamping in het park geboekt aan het Clearwater meer. Maar daarover meer.

Voor je het (gratis) park binnen rijdt heb je al 35 km afgelegd. Buiten het park liggen de mooie Spahats falls. Een kleine wandeling naar een prachtige waterval. Na de ingang van het park liggen de Dawson falls. Zeer indrukwekkend gezien de enorme hoeveelheid water die hier over een breed front naar beneden stort. Je komt er tot wel heel dichtbij. Tenslotte zijn we nog naar de Helmcken falls gereden/gewandeld.

Alweer prachtig. Daarna begon de marteling. We moesten ruim 20km over een gravel weg naar de camping, Alleen een paar potholes volgens het visitor centrum, verder goed te rijden. Ja in een Leopard tank wellicht maar met een eneigszins fragiel opgebouwde camper is het andere koek. De (vele) potholes waren nog het minst erg. Sommige stukken "weg" leken op een ellenlang wasbord. Je trilde bijna finaal van de weg. Kun je nagaan hoe het binnen de camper klonk. Maar met een gemiddelde sneleheid van tegen de 30 km per bereikten we na een klein uurtje de camping. Even rustig blijven zitten zodat alle organen zich weer op hun oorspronkelijke plaats konden rangschikken. We hoefden niets aan te sluiten want dit soort campings heeft geen voorzieningen. De plek was keurig onderhouden onder de bomen, vlak bij de wild stromende clearwater rivier. Bij de camping verliet de rivier het meer in een razende waterval. Indrukwekkend.

Verder, muggen. We hebben ons zo goed mogelijk ingespoten en dan blijven de meeste steekbeesten wel even van je vandaan. Even een rondje naar het meer en weer terug. Nog op een paar meter een elk (=hert) ontmoet.

Daarna terug naar de camper, lekker eten en op tijd naar bed want we hadden nog een hele dag te gaan. Wellicht, als het weer meezit, een boottocht over het meer. En anders, in ieder gaval nog 20 km terug hotsenknotsen. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!