13 juni Wells Gray Provincial park

Door W.P. Gravesteijn - A couple of years ago

Helaas vanmorgen begon het weer grijs, vannacht heeft het fors geregend. Gezien de forse kosten van een boottochtje en het matige weer waardoor het uitzicht vanaf het meer beperkt is besloten we om maar niet te gaan dobberen. Dan maar een paar mooie hikes uitgezocht.

De eerste was de west lake loop en Baily's chute. Een twee uurs wandeling. Maar eerste een stukje over het gravelparcours denderen. De hike was mooi, niet bepaald vlak naar watervallen/stroomversnellingen in de Clearwater rivier. Dit stuk is bekend omdat aan het eind van de zomer zalmen hier stroomopwaarts richting hun paaiplaatsen zwemmen en dan tegen de stroom in deze watervallen moeten trotseren. Een prestatie die ze uiteindelijk niet zullen overleven. Ze bereiken hun paaigronden en sterven door uitputting, beren, bald eagles etc.

De tocht door het bos was ook best aardig en verliep gelukkig helemaal droog. Hierna even uithijgen in de bus en daarna de rest van de onverharde weg zonder schade zien door te komen. Best lekker om dan weer op een gewone asfaltweg te kunnen rijden. Op zo'n 10 km van de parkingang ligt de Moul falls trail. Ook weer een tochtje van zo'n 2 uur. Deze verliep door een bos (jawel) flink heuvelachtig en eindigde bij de bovenkant van een indrukwekkende waterval die in vrije val ruim 70m naar beneden stortte.

Vandaar kon je zeer steil over een glibberig pad naar de voet van de waterval. Dit werd Annie te gortig dus maar alleen heen en weer gewandeld. Een pittig stukje moet ik zeggen, maar de beloning was geweldig. Je kon bijna onder de enorme waterval staan. Wat een geweldig gezicht! De weg weer omhoog was oppassen geblazen. Smal, glad en geen leuning langs de afgrond. Leuk om weer eens te doen.

Daarna weer via de trail terug naar de parkeerplaats. Een leuke trail, maar de lange stukken door het bos zijn niet erg afwisselend. Het bleef ook nu gelukkig weer droog en de temperatuur was prima. We hebben zelfs gezweten. 

Vervolgens zijn we naar de KOA camping van Clearwater gereden. Best een hele nette camping en naar goed KOA gebruik niet te ver van een grote weg en op de achtergrond het gefluit van de goederentreinen. Lekker gedoucht en gegegeten. Hopelijk is het morgen goed weer. We gaan dan kijken of we zwarte beren en een eland kunnen tegenkomen bij blue river en daarna door naar Jasper NP.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!