Custer State Park en Mount Rushmore

Door Rob en Marian - 10-07-2018 05:21

9 juli

Vandaag zijn we van Fort Robinson SP naar Custer State Park in South Dakota gereden. De staten liggen hier dicht bij elkaar vandaar klinkt het wel leuk dat we in een paar dagen 3 staten hebben doorkruist. Valt erg mee dus.

Het is bij de Black Hills waar Custer SP ligt weer erg mooi met veel bomen en heuvels/ bergen. Het is een uur of 2 als we op de camping aankomen. Mooie camping met ruime plaatsen. We zoeken ons gereserveerde plekje en eten wat fruit. Omdat we tegen de avond naar de wildloop willen om bizons te spotten gaan we nu eerst naar Mount Rushmore om daar even te kijken.

Het is natuurlijk erg groots aangepakt want het is altijd heel druk hier. We moeten $10 betalen voor het parkeren en dan kunnen we erin. Het is een grote openlucht galerij met allemaal vlaggen van alle staten daar loop je doorheen en zie je de uitgehouwen gezichten van 4 voormalige presidenten.

Het is best leuk maar met een kwartiertje heb je het wel weer gezien. Dus we gaan weer. Onderweg stoppen we in Custer. Een leuk stadje waar we wat rondlopen en winkeltjes bekijken. We eten wat en rijden hierna door naar de wildloop omdat het gaat schemeren en minder warm is komen de dieren tevoorschijn. Het is wat zoeken maar we zien wat bizons in de verte, wat antilopes en hertjes. Had grote kudde bizons verwacht maar dat valt tegen. De natuur laat zich niet dwingen. Op de camping zetten we de camper recht op blokken. En we besluiten morgen een rustdag te nemen.

Reacties

Sander 10-07-2018 13:34 {{button-52915}}

Klinkt gaaf, nog een foto genomen met de vier presidenten?

Groetjes!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan