Glacier NP 2

Door Rob en Marian - 18-07-2018 05:30

17 juli

We hebben de wekker gezet om half 8. We willen op tijd bij de shuttlebus zijn om de Going to the Sun route te rijden en wat te wandelen en rondkijken.

Om half 9 komen we aan en blijkt dat we niet de enige zijn. Er staat nml. een mega rij. Er is een vrijwilliger van het park die ons vertelt dat het ook wel even gaat duren, er zijn heel veel mensen die op pad willen en te weinig shuttlebussen. Wij zijn te lang met onze camper, we mogen niet deze weg op. Dan na zeker een uur wachten hebben we eindelijk een bus. Deze gaat niet naar boven op de berg, nee deze brengt ons 3 stops verder waar we weer over moeten stappen. Of we even achter in de wachtende rij aan willen sluiten. Grrrr. Wij zijn bij andere nationale parken gewend dat het gratis shuttlesysteem goed verloopt. Hier dus duidelijk niet. We hebben geen zin om te wachten en zien dat hier een mooie hike is naar een bergmeer. Het loopt door de bossen en dat is met deze warmte net zo prettig. Een hoop klimmen en dalen komen we aan het eindpunt waar een meer ligt omgeven door de bergen. Het is echt de moeite waard. Het was maar 3,2 km maar door de steile klimmen hebben we heen en terug en even rusten er toch 3 uur over gedaan. Toch weer even bij de shuttlebus kijken. Ahum er staat alweer een megarij. Toch maar aangesloten om op de berg te komen.

Daar aangekomen maken we wat foto's. Het is hier lekker fris. Er ligt ook nog wat sneeuw hier en daar. We zien marmotten en berggeiten maar geen beren helaas. We gaan na een half uurtje maar weer in de rij staan voor de bus.

Na een tijdje kunnen we mee. Halverwege weer overstappen maar dat gaat nu snel. Bij Apgar village gaan we lekker een hamburger eten. Die hebben we wel verdiend. Moe rijden we weer terug naar de camping. Koffie, douchen en naar bed.

Reacties

C.thkoomen@gmail.c.thkoomen 18-07-2018 18:37 {{button-53168}}

Druk schema zo te zien
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan