Seattle 2

Door Rob en Marian - 05-08-2018 20:52

3 augustus

We zijn zoals de laatste tijd wel vaker, vroeg wakker. We eten en gaan met de bus naar het treinstation die ons weer verder brent naar de stad.

We beginnen bij de tunneltour onder Seattle. We komen precies op tijd aan voor de volgende rondleiding. We krijgen een introductiepraatje over de geschiedenis van Seattle en waarom er tunnels zijn. Dan gaan we met de gids op pad. Het is informatief en leuk. De gids brengt alles met veel humor.

Na de tour van 90 minuten lopen we naar Pike Market Place. Daar is de allereerste Starbucks gevestigd. Hier willen we natuurlijk koffie halen. Lekker aan de moccha hebben we even pauze. Aan de overkant is het heel druk, er is een soort bazaar met eten, bloemen en souvenirs. We kijken wat rond en ik koop een mooie ketting. 

Dan gaan we op zoek naar de Space Needle. Een uitkijktoren die in 1962 is gebouwd voor de wereldtentoonstelling. Na anderhalve kilometer is hij daar. Het is erg druk. We kopen een combikaartje voor de toren en de Chihuly Garden and Glas. Het is 2 uur en de kaartjes gaan op tijdschema. Onze tijd is half 6. Dat valt tegen. Maar misschien kunnen we eerst naar de glastentoonstelling en daarna naar de Needle. Rob informeert bij een balie hoelaat wij dan in de rij moeten gaan staan. De dame aan de balie kan ons naar voren halen zodat we gelijk door kunnen lopen naar de rij voor de lift. Wat een mazzel! Maar we  staan evengoed een uur in de rij. Het blijkt dat vandaag de glazen vloer verdieping opengaat. Dus eerst helemaal naar boven met de lift het uitzicht bekeken, dan 2 trappen naar beneden voor de glasvloer. Doodeng, je kijkt zo naar beneden. Mensen liggen er languit op voor een foto, maar ik waag me er niet aan. Rob doet een paar stapjes.

Weer beneden gaan we naar de glastentoonstelling van Chihuly. Het is aparte kunst van glas in alle soorten vormen die voornamelijk gebaseert zijn op de natuur. Heel mooi om te zien. Als we alles gezien hebben zijn we moe. 

De reis loopt op zijn einde en wij ook. We gaan snel een pizza eten en dan met de trein en bus weer naar de camping. Opruimen, koffers inpakken, schoonmaken. Morgen camper inleveren en door naar het vliegveld.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan