Vancouver

Door Marloes Harmsen - 11-06-2018 16:45

Zaterdag 9 juni begon onze reis, met als startpunt Vancouver. Vanaf Amsterdam vlogen we rechtstreeks met Air Transat. We hebben een goede vlucht gehad, prima service en genoeg ruimte. Rechtstreeks is toch altijd fijn!
Aangekomen op de luchthaven in Vancouver ging het allemaal lekker vlot, we zaten al snel in de Skytrain richting het centrum. We verblijven 2 nachten in het Sandman City Center Hotel. Een prima hotel op een goede locatie. 

Na de lange vlucht even languit op bed geploft, lekker douchen en al snel lagen er 3 ontplofte koffers in de kamer. Tijd om op pad te gaan! We zijn naar de historische wijk Gastown gelopen om eerst de bekende Steam Clock te zien. Gastown is een gezellige  straat met veel leuke restaurantjes. Na een flinke hamburger met friet naar binnen te hebben gewerkt gingen we weer terug naar het hotel. Pyjama aan en rond 21:00 uur lagen we uitgeteld in bed. 

We waren vroeg wakker, maar hadden ook veel in de planning staan dus dat kwam goed uit. Bij een drukke dag hoort natuurlijk een stevig ontbijt. We kozen alledrie voor French Toast met Maple syrup, slagroom, aardbeien en bramen, dat ging er wel in!

Met een te volle maag gingen we op pad. Als eerste stond de Capilano Suspension Bridge op de planning. Deze brug is 70 meter hoog en en 140 meter lang. We kochten een dagkaart voor het openbaar vervoer, deze is maar 10 dollar. Het openbaar vervoer werkt hier echt perfect! De bus stopte voor de ingang van het park.  Eerlijk gezegd hadden wat meer van het park verwacht. Het was prachtig aangelegd, maar we waren toch niet echt onder de indruk. Het was leuk om de bekende brug gezien te hebben en om erover heen te lopen, maar we waren er snel uitgekeken.

Next stop, Stanley Park. We hebben fietsen gehuurd om rondom dit grote park te fietsen en de mooie skyline te zien. De weg die eromheen loopt is 10 km lang en heeft verschillende leuke stops, zoals de bekende totempalen en kleine strandjes. Na Stanley Park zijn we doorgefietst naar English Bay Beach, een leuk stadsstrand. 

Met de bus naar het schiereiland Granville Island ging ook perfect. Er zijn hier restaurantjes, winkeltjes en een grote overdekte markt. Een leuke plaats om doorheen te lopen. 

De Vancouver lookout, een prachtig uitzicht over de stad. Het kaartje wat je hier koopt is de hele dag geldig, je kan dus 's avonds gewoon terug om de stad ook verlicht te zien. Met een glazen lift ben je met 40 seconden bij het observatieplatform op ongeveer 160 meter hoogte.  Na weer lekker te hebben gegeten in Gastown zijn we terug gegaan naar de Vancouver Lookout om de stad ook in het avondlicht te zien. 

Vandaag, maandag 10 juni, halen we onze camper op van Canadream en gaat de rondreis echt beginnen met als volgende stop Manning Park.

 

Reacties

Albert 11-06-2018 17:01 {{button-51920}}

Leuk hoor en bedankt voor de info. Ga zo door zou ik zeggen. Zo blijven wij mooi op de hoogte. Veel plezier en een goede en veilige reis.

Corinna 11-06-2018 17:24 {{button-51926}}

Klinkt goed! Fijne reis!

Rianne 11-06-2018 22:19 {{button-51941}}

Veel plezier dames!! 😃

Alie 11-06-2018 22:55 {{button-51942}}

Have fun, ben benieuwd naar jullie volgende belevenissen!!!

Martine 14-06-2018 18:27 {{button-52040}}

Klinkt geweldig. Veel plezier nog!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan