Manning Park, Kelowna & Revelstoke

Door Marloes Harmsen - 14-06-2018 08:04

Op 11 juni konden we onze camper ophalen en kon de road trip écht beginnen! Om 13:00 uur werden we opgehaald van het treinstation door de shuttlebus van Canadream. 

Het ontvangst en uitleg over de camper hebben wij als ontzettend goed en duidelijk ervaren. Nadat alles was afgehandeld kregen we van Jerome, de station manager, een rondleiding achter de schermen. Erg leuk om te zien!

Onze camper is echt een beauty! Ruim, veel opbergruimte en 3 slide outs. Het is een vrij nieuwe camper van een jaar oud. Ja, we zijn wel een beetje fan geworden van Canadream. 

Time to hit the road, first stop Walmart. Omdat we vrij laat bij het verhuurstation weg gingen, een uurtje of 4, was het plan om even snel langs de Walmart te gaan. Tja, dat plan is mislukt. Snel eten een door naar Manning Park naar onze eerst camping. 

De weg door Manning Park was lang, langer dan we verwacht hadden. De weg werd nog langer toen de we afslag naar de camper voorbij reden en hier pas later achterkwamen. We kwamen nét voor het donker op de camping aan. De koffers uitpakken, douchen en naar bed. 

Voor we weer verder gingen, brachten we nog even een bliksem bezoek an Lightning Lake en gingen we richting Kelowna. In plaats van de snellere route kozen we voor de wat langere route via Penticton en reden we grotendeels langs het enorme Okanogan meer. 

We waren van plan om naar de Myra Canyon te gaan. De weg er naar toe was onverhard, maar we dachten dat kan best, dat doet iedereen! Binnen een minuut op deze weg hadden we al spijt. De camper rammelde aan alle kanten, we keken elkaar aan en dachten NOPE!!... De weg liep met scherpe bochten omhoog, even draaien kon dus niet zomaar. In een ruime bocht grepen we onze kans, er kwamen geen tegenliggers aan en zijn we omgedraaid. 
Het stadje Kelowna zelf vonden we niet zo bijzonder. Het had één gezellige straat en een leuk park met uitzicht op het meer. 

Vandaag vertrokken we van Kelowna naar Revelstoke. De weg er naar toe was net zoals de dag ervoor, groen en veel bomen. 

De camping in Revelstoke is prima en is niet ver van het stadje, we staan op Lamplighter Campground. Op naar ons eerste nationale park; Mt. Revelstoke NP. We hadden weer eens een plan... Balsam Lake moest het worden. Helaas was de weg maar geopend tot het punt Snowforest, oftewel tot uitkijkpunt 4 in het park. Jammer genoeg was de lucht niet helder en regende het, waardoor de uitzichten tegenvielen. Al vrij snel waren we weer om weg naar de uitgang, toen we iets zagen bewegen in de bosjes. HIGHLIGHT OF THE DAY: we hebben onze eerste (zwarte) beer gespot!! 

Morgen gaan we via Glacier NP naar Radium Hotsprings. 

 

Reacties

Zientje 14-06-2018 11:16 {{button-52027}}

Leuk om op deze manier op de hoogte gehouden te worden. Ga zo door!
Veel plezier met elkaar.
(p.s. het draaien met de camper in een bocht niet meer doen, is niet goed om te horen voor het thuisfront)

Hetty 14-06-2018 14:55 {{button-52031}}

Zientje je hebt gelijk. Draaien in een bocht met zo'n groot ding ! Wel knap dat jullie dat is gelukt. 😊

Marloes 14-06-2018 16:02 {{button-52034}}

De bocht was ruim en vlak. Ellen stond buiten de camper om te kijken of het kon. Niks aan de hand 😁
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan