Glacier & Kootenay

Door Marloes Harmsen - 19-06-2018 01:40

Via Glacier NP reden we naar Radium Hotsprings. Ook in Glacier NP waren veel wegen/trails gesloten. We hebben hier twee wandelingen gedaan, Rockgarden Trail en Bear Creek Falls. Omdat we in dit park maar weinig konden bezoeken, zijn we vrij snel weer doorgereden naar Radium Hotsprings. 
Ellen en Alysa hebben even genoten van het mineraalwaterbad en kwamen helemaal zen terug. Vervolgens zijn we naar de camping gegaan, want het regende weer eens. Alysa had op Netflix films gedownload, dat kwam met al die regen mooi uit, tijd voor een filmavond. Dinnette omlaag, beentjes omhoog, fleece deken en een zak chips; niks meer aan doen!

De volgende dag reden we via Kootenay naar Banff. Al snel zagen we een bord langs de weg met de tekst: BEARS ON HIGHWAY! Yes dachten we, wie weet spotten we nog wat. Al snel hoorde ik Ellen en Alysa voorin roepen: Ja Ja Ja!! Een beer!!! Helaas mochten we niet stoppen, anders hadden we er natuurlijk even een fotoshootje van gemaakt. 

De eerste stop was Numa Falls, maar vanwege een kapotte brug was deze trail gesloten. Helaas, dan maar door naar Paint Pots. Via een modderig pad met her en der wat planken kwamen we bij de roestkleurige mineraalbronnen. We hadden hier misschien iets te veel van verwacht, het was leuk om te zien, maar echt indrukwekkend vonden we het niet. We hadden vooral vieze schoenen ;). 

Next stop; Marble Canyon. Het heldere blauwe water wat met een flinke stroming door de 40 meter diepe canyon stroomt is echt prachtig om te zien! Het was een korte wandeling omhoog met een aantal bruggen, zo kon je de diepte van de canyon goed zien. 

Tijd om naar de camping in Banff te gaan, we stonden op Tunnel Mountain Village I. Een nette camping in het park, niet ver van Banff Village. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan