Jasper

Door Marloes Harmsen - 20-06-2018 02:57

Vanaf onze camping bij de bij de Saskatchewan River Crossing reden we via de mooie Icefields Parkway naar Jasper. Besneeuwde bergtoppen, gletsjers en watervallen, een prachtige route.

De eerste stop die we hier maakte was de Columbia Icefield. Een enorm ijsveld met een oppervlakte van 325 vierkante kilometer. We parkeerden de camper en begonnen aan de wandeling maar de glacier. We volgden netjes het pad, over een paar planken konden we een riviertje oversteken ... en toen waren we het vervolg van het pad kwijt. We vervolgden onze weg over stenen en kleine rotsen, want tja als we over planken het stroompje over konden, moesten we toch verder kunnen? We creëerden gewoon ons eigen wandelpad. Er volgde weer een stroompje waar we over heen moesten, dit keer zonder planken. Hier hadden we natuurlijk kunnen bedenken dat we niet de juiste weg gekozen hadden, maar nee wij kunnen dit. 
Over de grote stenen stonden Ellen en Alysa al aan de overkant, nu ik nog. Ja, je voelt het vast al aankomen.. De losse steen waarop ik stond gleed weg en in slowmotion viel ik op m'n achterste. Twee geschrokken gezichten keken achterom.. I'm okay!! Niks aan de hand, ik ben nog heel. En door! Hoewel we overduidelijk niet over het juiste pad gingen, ging het vrij gemakkelijk. 
Fun fact: halverwege zagen we dat we op de verkeerde parkeerplaats stonden. We zagen een parkeerplek naast het wandelpad dat omhoog naar de Glacier ging. 
Op naar die parkeerplek, want vanaf daar konden we omhoog. Alysa liep voorop en dat heeft ze geweten. We waren bijna bij de parkeerplaats toen haar voet diep wegzakte. Ellen en ik moesten eerst lachen, totdat ze wilde omdraaien en met haar andere been tot net onder haar knie weg zakte. Toen schrokken we toch wel en moest Ellen haar eruit trekken. Daar stond ze dan met haar voeten en onderbenen helemaal onder het klei! Aangekomen bij de parkeerplaats zijn Alysa en ik teruggelopen naar de camper en is Ellen nog fanatiek naar boven gelopen. Tot zover de Columbia Icefield.

Door naar de watervallen Sunwapta Falls en Athabasca Falls. Beide watervallen waren vanaf de parkeerplaats niet ver lopen, dat kwam na die ochtend en met het warme weer goed uit. De Sunwapta Falls was mooi met de bergen op de achtergrond, maar we vonden de Athabasca mooier. De waterval was hoger en krachtiger en had wat meer mogelijkheden om de waterval van verschillende kanten te zien.

Aan het eind van de middag zijn we naar het plaatsje Jasper geweest. Een leuk plaatsje, maar minder sfeervol dan Banff. Bij de A&W is gratis WiFi, dus daar maar even wat drinken. Na 3 op een volgende campings zonder WiFi, waren we natuurlijk in desperate need om alle social media te checken en te updaten. 

De volgende ochtend reden we naar Maligne Lake. Nog geen 10 minuten bij onze camping vandaan zagen we auto's en campers langs de weg staan en mensen foto's maken. Daar moest wildlife te zien zijn! We zagen een beer en besloten ook te stoppen. We stapten uit en zagen ook nog 2 cubs. Een goed begin van de dag. 

Maligne Lake is een prachtig meer omringt door de bergen, het is mogelijk om een cruise te maken naad Spirit Island, maar dit hebben we niet gedaan. Op de terugweg hebben we nog een korte stop gemaakt langs Medicine Lake en wilden we naar Maligne Canyon gaan. Hier was geen parkeerplaats meer en zijn we maar verder gegaan. 

In de middag hebben we lekker relaxt op het strandje bij Pyramid Lake. Een rustig strandje met weinig toeristen. Morgen rijden we naar Clearwater.

Reacties

Mirjam 20-06-2018 10:04 {{button-52279}}

@Alysa; heb je in ieder geval (voor de helft...) je modderbadje gehad! ENJOY ladies; wat een prachtige foto van Peyto Lake!

Hetty 20-06-2018 12:52 {{button-52288}}

Bij het lezen van de glijpartij op je billen had ik een deja vu monent. Jij ook ? Bali... de rijstvelden.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan