Dag 11: Sacramento, geitjes en Lake Tahoe.

Door Paul & Chrissy - 23-06-2018 18:36


We werden wakker naast de kippenboer (die overigens ook ontbijtjes maakte) en hadden beiden goed geslapen in onze nieuwe villa. Het was al snel bloedje heet, tegen de 30 graden op de vroege ochtend. Volgens Paul zn telefoon zou het later die dag 39 graden worden.


We deden rustig aan. De campsite was schoon maar wel tikkeltje vreemd. Zo was er een kinderboerderijtje, we konden voor 25 ct geitjes voeren (hebben we uiteraard ook gedaan), treintje wat rond ging (dat ging ons iets te ver) en overal schommels. Verklaarde wel het neurotische geitengeblaat wat ik eerder hoorde die ochtend, maargoed niets verbaasd me hier meer. 

Paul had een goed gesprek gehad met een hippie in de doucheruimte. De beste man had een camper gekocht om rond te touren tijdje terug, maar was verliefd geworden op een dame hier op de campsite en is nooit verder gekomen. Tja, keuzes. 

Rond het middaguur sloten we alles af en aan en reden we richting lake Tahoe. Eerst langs Sacramento, waar alles dor en dood was en zo weer de wildernis in. Paul zag nog een dooie skunk liggen aan de weg. 

We stopten bij een watervalletje langs de weg. De charme werd al snel minder toen we een strijkplank ernaast zagen staan (?) en de ene toerist na de andere ook op de foto wilde met de waterval. Zelfs een stel wat hun chihuahua lieten poseren voor de waterval en hij lief moest zitten voor de foto. Het arme ding. We reden langs bergriviertjes en onze oren plopten (en de zak chips ook) door de enorme hoogtes.

Na een lange weg vol haardspeldbochten kwamen we aan in lake Tahoe. Eerst even boodschappen, vanavond spareribs op de BBQ en een salade erbij. 

De campground, camp Richardson, was hoe de naam klinkt. Bomvol amerikanen en kinderen, overal amerikaanse vlaggen. Staan waarschuwingen voor beren, maar ons leek het sterk dat een beer zich hieraan zou wagen. We zetten de camper neer en gingen naar het meer. Geen plekje meer te krijgen, luidruchtige mensen, live band en ijskoud water. Paul is er even, 3 sec, ingegaan voor de vorm. We hebben even, eveneens voor de vorm, ons handdoekje neergelegd en zijn gaan liggen voor 10 minuten. Toen snel weer terug. Weggesmolten in de zon bij de camper en de BBQ aangestoken. Er liep een dikke grijze eekhoorn ons snel voorbij. 

De buren zijn luidruchtig en dan mogen we nog van geluk spreken dat onze buren links doof zijn dus in gebarentaal met elkaar spreken. Compenseert voor de rest. 

We aten dikke ribben en zaten tot laat buiten. De buren bleven luidruchtig, de een besloot harde rock muziek op te zetten en aan de andere kant bleven de sterke verhalen met een hoop boembarie komen. Morgenochtend snel weg hier. 
 

 

Reacties

Rob 23-06-2018 20:50 {{button-52389}}

Ha Paul en Chris, dat kunnen ons nog herinneren. Bomvolle campings rond het weekend. En luiduchtige Amerikanen. Lake Tahoe lijkt tegen te vallen zo te lezen. Maar ook deze dagen lezen als een avontuur. Kus!

Anneke 24-06-2018 08:05 {{button-52397}}

Veel plexier in las Vegas en niet te veel vergokken he😀😀😀
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan