Dag 16: Lake Havasu

Door Paul & Chrissy - 30-06-2018 00:46

We werden lekker rustig wakker en hadden goed geslapen bij de aangenamere temperaturen. Lekker weereens buiten ontbijten, heerlijk. We hebben een tijd geamuseerd gekeken hoe onze Amerikaanse buren ruzie hadden met hun poepslang, deze liep blijkbaar niet af, dus er werden allerlei taferelen uitgevoerd om dat ding werkend te krijgen. Manlief commandeerde, vrouwlief stond daar met grote handschoenen aan dr best te doen. 
Vandaag stond op de planning richting het zuidwesten rijden, naar Lake Havasu. Na onze mindere ervaringen met Lake Tahoe, zagen we dit maar als een tussenstop om zuidelijker te komen. 


Om bij Lake Havasu te komen moesten we eerst een groot deel van de weg terug waar we gisteren hebben gereden, de Grand Canyon was echt een tussenstop niet zozeer op de route. We reden dus weer richting Las Vegas om bij de stad Kingman (zeker 2 uur dezelfde weg terug dus), om daar niet noordelijk maar zuidelijk af te slaan.
Via de GC kwamen we dus ook weer in de woestijn en dus ook weer in de welbekende hitte. Een tussenstopje leerde ons dat we nog niet helemaal hieraan gewend waren. Ach, bij het meer is het vast beter. 


Vanuit het niets, beetje zoals bij Las Vegas, doemde Lake Havasu city op. Een stadje met palmbomen, soort oase. En het meer zag er goed uit! We googleden naar een campground en zochten de campground die het meest dichtbij het meer zou liggen. Crazy Horse Campground. Ach jee, wat gaan we treffen?


Allereerst een humeurige receptioniste, ze hadden nog plek, wel weer 50 dollar per nacht voor alleen water en elektriciteit. We betaalden 5 dollar meer voor een plekje aan het water maar hadden de hoop alweer opgegeven. Wifi was hier ook niet en de doucheruimte in de buurt was stuk. Voorspeld niet veel goeds. 


We reden de campground over en tot onze verbazing hadden we een plekje, bijna helemaal alleen, pal op het water. Geen grote RV’s als buren, alleen vol met onze neus op het water. Prachtig uitzicht over de stad. Het meer zat vol met bootjes en waterscooters. 


We deden ons zwempakkie an, sprongen de RV uit en huppelden naar het water. Helaas Vegas temperaturen dus op die 7,5 meter naar het water toe alweer klotsende oksels. Het water daarintegen was fantastisch, super helder, warm maar doordat het zo heet was toch echt wel verkoelend. Eindelijk! 


Er waren prieeltjes gebouwd zodat je in de schaduw kon zitten, maar er was amper iemand. We hadden alle ruimte om te doen en laten wat we wilden. Die 5 dollar extra heus wel waard!


We bakten onze garnaaltjes op de BBQ van de Franse buren in Vegas (met zijn denneappels), kookten wat pasta erbij en aten bij zonsondergang. Supermooi hier! We hadden een konijnenvriendje, die ons alleen beetje eng vond. De lampjes van de stad konden we links in de baai goed zien, daarachter de woestijnbergen die door het licht mooi oplichten. Langzaam aan werd het steeds rustiger op het meer, vleermuizen vlogen uit en speelden met elkaar en werd alles stil.


Oke dat was het positieve verhaal. De andere kant was dat het zo bloedonaangenaamverschrikkelijk warm was dat zodra je ergens even zat het water uit plekken van je lijf kwam stromen die je zelf niet kent. Daarnaast, bij de zonsondergang, kwamen er zoveel muggen dat je opgevroten werd waar je bij zat. 


De campground was uitgestorven dus toen wij op zoek gingen naar de doucheruimte, rond 2200 in ons zwempakkie badend in ’t zweet, was er niemand om de weg te wijzen. Uiteraard hadden wij een plattegrond gekregen maar die waren we vergeten. We vonden het uiteindelijk wel; soort gevangenis douches, stalen deuren, t was niet bepaald vies…maar zeker ook niet echt schoon. Nouja snel douchen (met slippers aan) en terug naar de camper. 


Douchen was heerlijk, maar wel weer doorweekt als je terug bent. Ben die hitte een beetje zat, maar dat heeft iedereen wel gemerkt inmiddels denk ik.


We gingen slapen, althans Paul ging slapen ik deed een poging met de Boeing luid ronkend, maar t lukte niet. Heb t nog even geprobeerd, nam een slaaptablet en ging even buiten zitten (werd direct aan alle kanten bevlogen), uiteindelijk airco uitgezet en rond 0200 in slaap gevallen. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan