Dag 8 - van Portland naar Walton Lake

Door De Huismannetjes - 23-07-2018 03:10

We vertrekken vroeg. Onze eerste stop wordt de Mutnomah Falls en de verwachting is dat het er nogal druk kan zijn. Er is een kleine parkeergelegenheid en met 2 grote campers is dat best een uitdaging. Bij aankomst blijkt dat er een aparte parkeerplaats is voor bussen en campers, dat is fijn maar wat blijkt er staan gewoon auto’s op. We mopperen en vinden dat de sheriff er iets aan zou moeten doen. Roel en Dave blijven eerst nog in de camper, wachtend op een plekje en wij besluiten om alvast naar de waterval toe te lopen. Gelukkig vinden Dave en Roel snel een plekje waardoor zij ook bij de groep aan kunnen sluiten.

Het is een prachtige waterval waar je ook nog een stukje naar boven kan lopen en op de brug een foto kan maken. Een aantal van ons hebben dat ook gedaan! 

We vervolgen de reis richting Walton Lake. We rijden een prachtige route, lunchen op een picknickplaats (waar de borden en bekers goed vastgehouden moesten worden anders waaiden ze weg) en komen uiteindelijk aan op onze camping bij Walton Lake. Het is een overheidscamping midden in het bos vlakbij het meer, Walton Lake. Geen WiFi, geen stroom en geen water dus volledig op de voorzieningen van de camper. Voor sommigen zonder Wifi even wennen maar ik moet zeggen het went snel!

We hebben gelezen dat je het meer rond kan lopen en het niet zo’n grote wandeling is, dus de keuze is snel gemaakt. We gaan wandelen. Behalve Dave en Koen want Koen wil zwemmen in het meer en Dave blijft hier maar even bij. Het is een prachtige wandeling waarbij vooral Stefan oog heeft voor het spotten van dieren. We zien een waterslang, een poel vol kikkers en een dier in het water. Bij het vragen aan een man die zit te vissen, horen we dat het een otter is. De manier waarop hij het zegt laat duidelijk merken dat hij ons maar domme Hollanders vindt :). Gelukkig ziet Koen deze dieren allemaal niet, hij is aan de overkant van het meer klaar om te zwemmen. Hij liever dan ik ……

Bij de camperplaats staat een mooie firepit maar we hebben geen hout meer in de voorraad. Dave en Roel gaan op onderzoek uit en zien aan het begin van de camping een stapel hout liggen. Voor 6 dollar die je in een bus moet stoppen, mag je een afgepast stapeltje hout meenemen. Dat doen we natuurlijk want hoe leuk is het om met elkaar om een kampvuur te zitten.

‘S avonds eten we heerlijke biefstuk, worstjes en hamburgers die dit keer in de nieuw gekochte Tefal koekenpannen (stuk beter dan de koekenpannen uit de camper) worden bereid. We bereiden de route voor morgen voor en de mannen steken het kampvuur aan. 

Er worden marshmallows geroosterd en we spelen het spelletje Ik ga op vakantie en neem mee, een theedoek, placemat, een houtje…….. Best leuk alternatief voor de WiFi .

Rond half 11 gaan we allemaal onze camper in voor een heerlijk rustige nacht. Wat is het hier mooi en stil…..

Reacties

Esther 23-07-2018 11:45 {{button-53374}}

Hey allemaal, wat een mooie reisverhalen tot nu toe! Héél leuk om te lezen; ik zie jullie helemaal gaan daar. Genietse nog!!
Groetjes vanaf een warm Texel, Esther

Siny 23-07-2018 15:33 {{button-53377}}

Weer een gezellig reis verslag. Door de foto’s krijgen wij een goed beeld. Van Jullie vakantie. Wat is Het daar mooi. Veel plezier verder. Groet uit Hagestein.

Frans en Anneke 23-07-2018 17:37 {{button-53388}}

Wat een mooie waterval. En Koen zwemmen in het meer en wist gelukkig niks van de dieren in het water! De maaltijd klinkt ook heel goed. En leuke spelletjes lijkt me heel gezellig met elkaar. Goede reis 👋

Tineke 23-07-2018 22:04 {{button-53394}}

Even goede Wi-Fi opgezocht om jullie verslagen te lezen. (Ja, ook wij moeten het soms even zonder doen) Het is weer genieten van jullie verhalen.
Groetjes uit een erg warm Luxemburg.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan