Dag 9 – Van Walton Lake via Painted Hills naar Dayville

Door De Huismannetjes - 23-07-2018 07:24

Na een heerlijke nacht aan Walton Lake zijn we rustig opgestaan en hebben lekker buiten ontbeten. We zijn rond half 10 richting de Painted Hills vertrokken.

Na een korte rit van ongeveer een uurtje kwamen we aan bij de Painted Hills. Inderdaad lijken het fluweel zacht, voornamelijk rood geschilderde heuvels - werkelijk een fantastisch natuurverschijnsel. Wat een bijzondere plekjes heeft de aarde toch voor ons in petto, hopelijk komt het enigszins over op de foto’s. We hebben een korte wandeling gemaakt naar een uitzichtpunt om een nog beter zicht op de Hills te hebben, waarbij we ook konden voelen dat de temperatuur behoorlijk aan het oplopen is. Nadat de nodige foto’s zijn gemaakt zijn we weer teruggelopen naar de camper voor het vervolg van de rit, eerste stop was in Mitchell om te tanken.

Bij een bijzonder aardige tankstationmevrouw hebben we weer 45 gallon erbij moeten gooien, voor de geïnteresseerden, de benzine kost hier $3,999 per gallon (omgerekend: €0,81 per liter!). Tijdens het tanken vroeg de tankstationmevrouw of we iets in haar gastenboek (?) wilden schrijven. Ietwat verbouwereerd omdat ik die vraag nog nooooooit tijdens het tanken had gekregen heb ik wat mooie zinnen in haar boekje geschreven… Nadat ik had afgerekend nam de tankstationmevrouw afscheid met de mooie woorden: “Welcome to Amerika!”

We hebben gelijk maar even gepicknickt in Mitchell en zijn toen verder gereden naar Sheeprock  en het bijbehorende Visitor Center. In het Visitor Center heeft Koen weer de eed afgelegd waarmee hij ook van de John Day Fossil Beds officieel Junior Ranger is geworden! Met trots werd de Ranger Insigne bij Koen opgespeld.

Daarna zijn we doorgereden naar Dayville, waar we bij Fish House Inn RV Park nog net 2 plekjes hadden aan een mooi grasveld, de jongens en meiden hebben dit RV Park weer als ‘zeer goed’ bestempeld. Zoals het tegeltje het ook al zegt: Als de kinderen het goed hebben, vinden de ouders het ook goed. En we zijn het deze keer ook van harte met ze eens!

De sproeiers stonden aan op het grasveld en de jongens hebben ter plekke een nieuwe variant op het voetbalspel bedacht: Tuinsproeierpaaltjesvoetbal! Ze hebben veel lol gehad. De meiden hadden hun handdoekjes uitgelegd op het gras en hebben lekker gelegen en hun achterstand op social media ingehaald, want gelukkig was er weer WIFI bij deze camping!!!!

Na een lekker Taco/Wrap gerecht hebben we nog even lekker buiten gezeten, maar werden er helaas een aantal van de party gestoken door de muggen die hier ook op het RV Park verblijven. Vooral Iris moest het deze keer ontgelden. Hopelijk heeft ze er niet teveel last van.

Zoals altijd hebben we ook weer even de planning van morgen doorgenomen, we hebben morgen een lange reisdag voor de boeg naar Boise, ongeveer 5 uur rijden en ook naar een andere tijdszone waardoor we 1 uur ‘verliezen’. We streven ernaar om morgen om 8.30 uur te vertrekken.

Reacties

Siny 23-07-2018 15:37 {{button-53378}}

Goede reis verder

Frans en Anneke 23-07-2018 17:30 {{button-53387}}

Wat een mooie foto’s met de gekleurde heuvels op de achtergrond! En Koe weer Ranger geworden! Tuinsproeiervoetbal. Hoe kom je er op. Zijn de meisjes al lekker bruin? Goede reis 💁

Frans en Anneke 23-07-2018 17:43 {{button-53389}}

Natuurlijk Koen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan