Dag 10 - Van Dayville naar Boise

Door De Huismannetjes - 24-07-2018 07:43

Vanmorgen vroeg opgestaan omdat we vandaag de eerste lange reis voor de boeg hebben, volgens de routeplanner een reis van 4,5 uur.

We ontbijten buiten in het zonnetje, maken de camper weer klaar voor vertrek en rijden rond half 9 weer weg. We rijden het grootste gedeelte via provinciale wegen en zien het landschap steeds veranderen van heel veel bomen, naar kale stukken waar niks groeit, naar velden met mais, velden met heel veel uien en graan. Er staan onderweg veel sproeiers aan waardoor de graslanden groen blijven. Er omheen is alles droog en dor, een groot contrast. We zien koeien die in grote gebieden lopen, maar ook koeien die langs de weg lopen en koeien die, net als in Boer zoekt vrouw, buiten staan onder overkappingen. En dan net buiten kleine, typisch Amerikaanse dorpjes. Je moet wel heel veel van de boer houden, wil je hiervoor uit Nederland verhuizen…

We verlaten de staat Oregon en rijden via de snelweg de staat Idaho binnen. Onze 3e staat al deze reis en we hebben er nog wat te gaan. In Idaho is het ook een andere tijdzone, een uur later dan in Oregon. 

Rond 2 uur Idaho tijd komen we, hoe kan het ook anders, bij de Walmart aan. In elke Walmart zit een Mc Donalds en we besluiten hier, voor het boodschappen doen, te lunchen. Dan hoeven we vanavond niet te koken. 
Dave en Roel halen de boodschappen voor het avondeten, Michal en ik halen de non-food producten waarna we weer aansluiten bij de mannen om de rest van het eten in de karren te laden. Soms gaat er wat dubbel maar over het algemeen kan ik zeggen dat we er al aardig systeem in hebben zitten. 

Na het boodschappen doen (altijd weer een uitdaging met het inruimen van de koelkast) rijden we nog een half uurtje en komen we rond 4 uur op de camping aan. We staan dit keer niet naast elkaar maar wel vlakbij elkaar. Wij hebben nog een klein stukje gras bij onze camper dus we besluiten om beide picknicktafels bij ons neer te zetten. Het is namelijk erg warm hier (rond 38 graden) en dan is een beetje gras minder warm dan op een betonnen plaat zitten. 

De kids duiken gelijk het zwembad in. Michal en ik besluiten om een paar wassen te doen. Het voordeel van de warmte is dat de was wel zo droog is :).  

Het avondeten bestaat uit brood en fruit, lekker makkelijk en niemand heeft echt trek met dat warme weer. De kids spelen na het eten een spelletje Party & Co en wij bereiden de route voor morgen voor.

Rond 11 uur gaan we allemaal de camper in. De airco heeft ervoor gezorgd dat het iets minder warm is in de camper. We klagen maar niet want we gaan ook nog naar Las Vegas waar het op dit moment 45 graden is. Dan valt 38 graden nog best mee toch?

Reacties

Siny 24-07-2018 10:12 {{button-53418}}

Weer een leuk verslag van Jullie reis dag. Groet Siny

Frans en Anneke 24-07-2018 10:37 {{button-53424}}

Dag 10 alweer! Het is hier ook warm en de graslanden worden ook wat geler. Vandaag 32 Gr en het wordt elke dag warmer tot vrijdag 35 Gr. We komen niet veel buiten want binnen is het koeler. Morgen ook weer een grote rit en misschien weer andere gebieden met meer groen. We zullen het zien. Goede reis. 💑🙋🏼‍♂️💁🏼‍♀️

Ria en Gert 24-07-2018 21:50 {{button-53442}}

Hallo huismannetjes ,Paula complimenten voor je mooie verhalen we hebben het gevoel dat we achter in de camper stiekem mee zitten te genieten.Het is leuk om jullie te volgen en we kijken uit naar je reis verslagen en de mooie foto's , geniet ervan en allemaal de groetjes vanuit Hagestein.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan