Dag 11 - Van Boise via Craters of the Moon naar Arco

Door De Huismannetjes - 25-07-2018 07:47

Het koelde niet echt af in Boise en in de camper bleef het daardoor lang warm. We wilden de airco niet aan laten staan omdat het nogal lawaai maakt en de kinderen er vlak onder slapen. Door de warmte dan toch minder geslapen dan de vorige nachten. We hebben afgesproken om half 9 te vertrekken, we hebben ook vandaag weer een behoorlijk lange rit voor de boeg. We ontbijten buiten in het zonnetje, nu is de temperatuur nog heerlijk en rijden op de afgesproken tijd weg.

Onze eerste stop is bij het tankstation, we zorgen dat de tank vol is. We rijden veel op provinciale wegen met veel hoogteverschil en dan gaat het best hard met de benzine. We vervolgen onze weg eerst via de snelweg maar zo snel als het kan pakken we de kleinere, rustigere binnendoor wegen. Die zijn toch een stuk mooier en zo rustig. Je komt hele stukken niemand tegen. De weg lijkt op de weg van gisteren, veel groen, akkers en veel koeien. Maar als we hoger komen, is het ook weer dor en droog. Het verveelt geen moment omdat het zo afwisselend is.

Op een gegeven moment zien we aan onze kant van de weg een cowboy te paard naast een kudde koeien rijden. Langs de weg staat al 1 politieauto stil. Iets verderop staan er nog 2 politieauto’s stil bij een oversteek. We hebben het niet gezien maar we denken dat hier de kudde koeien, onder politiebegeleiding, overgezet wordt naar de weide aan de andere kant van de weg. Het moet niet gekker worden. Dat zie je in Nederland niet! 

Onze tweede stop is bij de Craters of the Moon National Monument. We beginnen bij het Visitor Center voor de eerste informatie. Het is een vulkaanlandschap wat duizenden jaren geleden is ontstaan door lavastromen van vulkaanuitbarstingen. Er gaat een route van ca. 11 kilometer door het park die we met de camper kunnen rijden. Onderweg zijn verschillende stopplaatsen waar kleine of grotere wandelingen starten. Het is behoorlijk warm dus we besloten bij 3 stops eruit te gaan en de wandelingen te maken. Het is een bijzonder natuurverschijnsel. Zwart, somber maar ook heel indrukwekkend. Ik hoop dat het op de foto’s ook zo overkomt. 

Halverwege de route besluiten we in de camper te lunchen. Lekker in de airco maar vooral omdat er buiten supergrote wespen zitten en daar worden wij allemaal niet blij van. Oordeel zelf als je de foto ziet die ik er van gemaakt heb. Hoewel ik ze van binnenuit de camper best mooi vindt om te zien. 

Na de lunch maken we de route af en rijden we naar onze camping. We krijgen twee prima plekken naast elkaar. De kids duiken gelijk het zwembad is maar zijn er ook zo weer uit want het water komt rechtstreeks uit de tuinslang en dat is best koud.. Wij lezen en luieren wat.

We kunnen op de camping eten en daar gooien we graag onze plannen voor om. De BBQ blijft in de camper en we bestellen friet, pizza en hamburgers. Ze worden zelfs bij de camper bezorgd, wat een luxe! De een eet wat lekkerder dan de ander maar mijn cheeseburger met friet smaakte prima! 

Na het eten spelen de kids Party & Co verder waar ze gisteren waren gebleven en daarna nog een potje met de niet-huismannetjes (Isa, Jip en Stefan) tegen de huismannetjes. Het gaat er fanatiek aan toe waarbij uiteindelijk de niet-huismannetjes winnen. En dat is voor sommige huismannetjes (ik noem geen namen) best even slikken. 

Michal, Roel, Dave en ik gaan verderop bij het zwembad zitten (anders kunnen we elkaar niet verstaan) en drinken koffie en praten over van alles en nog wat. Er zijn ook andere Nederlanders op de camping en Dave herkent het meisje van filmpjes over Amerika op YouTube die hij in 2016 heeft gekeken. Na wat speurwerk samen met Michal blijkt ze het inderdaad te zijn. Hoe toevallig is dat. Later op de avond, bij het kijken naar een mooie zonsondergang, zien we haar en Michal vertelt haar over de filmpjes. Ze vindt het erg leuk om te horen. We wisselen nog wat tips uit met haar moeder en twee zussen over Yellowstone waar we morgen naar toe gaan. Zij komen er net vandaan. Er is geen WiFi dus de komende dagen zal het rustig zijn met het maken van een reisverslag. Maar dan hebben jullie iets om naar uit te kijken en wij weer iets te vertellen! 

We hebben al hele plannen gemaakt wat we doen als we een beer zien. Maar is het een bruine beer (waar je herrie moet maken) of een zwarte beer (waar je juist niet moet bewegen) en zien we het verschil wel… ? Ik hoop eigenlijk dat we geen beren zien (of alleen als ik in de camper zit :)), Dave wil wel graag beren zien. En zo is onze groep aardig verdeeld. We gaan het zien:)! 

Reacties

Monique 25-07-2018 08:31 {{button-53460}}

Weer een leuk verslag van jullie mooie reis.
Fijn om steeds weer te lezen en alweer dag 11 gaat best snel.
Geniet maar lekker en ik geniet thuis mee van al de mooie verslagen
Lieve groet,
Monique

Erik Jan 25-07-2018 08:32 {{button-53461}}

Zolang er maar geen beren op de weg zijn;-)

Koos en Tiny 25-07-2018 12:00 {{button-53470}}

Wat een prachtige verhalen!
We lezen allemaal.
Veel plezier nog de komende weken.

Frans en Anneke 25-07-2018 14:11 {{button-53472}}

Dat zal iedereen wel leuk hebben gevonden een cowboy en een kudde koeien! De foto’s zijn duidelijk en goed te zien hoe zwart het is. De huismannetjes gaan toch wel voor een revanche ? We hebben weer genoten van het verslag en super leuk geschreven! Lieve groetjes. 🤗

Marc van Oorschot 25-07-2018 15:28 {{button-53473}}

Ik vind het elke dag weer leuk om te lezen. Leuke reis en al veel gezien.

De tussen de regels door opmerkingen zijn natuurlijk niet allemaal op Dave gericht toch???

Leontien 25-07-2018 17:22 {{button-53477}}

Wat heerlijk deze verhalen! We genieten op afstand mee xx

Siny 25-07-2018 18:09 {{button-53480}}

Weer een leuk verslag. Geniet er elke dag van. Veel plezier verder.

Esther 26-07-2018 08:36 {{button-53502}}

Hey daar, leuk om te lezen allemaal weer. Ik kijk alweer uit naar de volgende aflevering!

Groetjes Esther
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan