Dag 13 - Van West Yellowstone naar Yellowstone - Baybridge Campsite

Door De Huismannetjes - 29-07-2018 03:35

Vanmorgen ging de wekker om 5.45 uur.....echt waar! Yellowstone is erg populair, ook bij ons, we verblijven er immers ook drie dagen. Wil je dan met 2 van die grote campers nog kunnen parkeren bij bezienswaardigheden moet je dus de drukte voor zijn, dus daarom gisteren besloten om 6.30 uur te vertrekken vanaf West Yellowstone en het noordelijke deel van Yellowstone te verkennen, morgen gaan we met een excursie immers het zuidelijke gedeelte doen.

Om klokslag 6.30 reden we weg kwamen we om 7.15 uur aan bij Norris Geyser Basin. Gelukkig klopte onze inschatting en konden we onze twee '31 footers' zo parkeren, we waren zelfs de chinezen (of Koreanen of Japanners of Taiwanezen.....) of zoals Merel dan terecht opmerkt: zeg dan voor de zekerheid Aziaten. Terug naar het Norris Geyser Basin, het is heel bijzonder om in Yellowstone een tipje van de sluier te krijgen van wat er zich afspeelt in het binnenste van de aarde. Hier komt dat een soort aan het oppervlak. Net zoals we gisteren onder de indruk waren van het Midway Geyser Basin waar er meerdere 'pools' waren die heel helder blauw van kleur zijn en waar de randen fel oranje kleuren door mineralen / bacteriën, kenmerkt Norris zich door meerdere zogenaamde 'pot's' waar stoom uit blaast. Op een gegeven moment stond ik ergens foto's te maken toen ik achter mij soort geluid hoorde wat het meest lijkt op een vliegtuig dat overkomt, toen ik omkeek zag ik dat daar ook een pot was waar de vloeistof in borrelde en vervolgens een enorme stoomkolom uitstootte. Dit gaat dus met veel herrie gepaard! Norris laat zich qua principe het beste vergelijken met gigantische waterkokers die verstopt zitten onder de grond, die lopen regelmatig vol met water, dat wordt verhit door het binnenste van de aarde en de stoom zoekt vervolgens een uitweg naar buiten via zo'n pot. We waren allemaal ook weer behoorlijk onder de indruk van dit natuurfenomeen.

Hierna zijn we verder gereden naar het bovenste puntje van Yellowstone waar de zogenaamde Mammoth Hot Springs zijn, dit zijn een soort door de natuur zelf gevormde terrassen wat ontstaat door warm water wat uit de aarde stroomt wat zorgt voor kalkafzetting. Je kan zien dat deze springs zich continue verplaatst omdat er ook al stukken waren die helemaal waren verdroogd en wat dan ook afbrokkelt. Daar waar het water stroomt blijf je kijken naar hoe de natuur bezig is om van die terrasjes te maken, wederom een mooie indruk die we aan onze herinneringen toevoegen!

We vervolgde onze tocht in de richting van Mount Washburn (3122 meter hoog, 10243 foot) daar zijn we tot net onder de top gereden (de 10 cilinder Ford motor heeft flink zijn best moeten doen) en daar hebben we lekker vanuit onze campers gepicknickt en tegelijk genoten van het mooie uitzicht met op nog behoorlijk wat plekken sneeuw op de top van Mount Washburn. Daarna weer verder gereden en genoten van het mooie uitzicht op al het moois van Yellowstone. Tot we ineens in de verte donkere stipjes zagen….zou het dan toch…een beer? Druk walkietalkie verkeer tussen campert 1 en campert 2! Op plek waar we veilig onze campers konden neerzetten direct uitgestapt waarbij we met z’n allen tegelijk zo ongeveer klem zaten in de deuropening met al onze fotocamera’s, filmcamera’s, telefoons, i-pad’s en alles waar we opnames mee kunnen maken! Helaas….geen beer maar wel een bison en er zijn er zelf meerdere als we om ons heen kijken! Wat een indrukwekkende beesten zijn dat! Ze liggen of staan rustig, het liefst in een soort zandbak/zandkuil (zouden ze van Duitse komaf zijn?), kwispelend met hun kleine staartjes en vredig om zich heen kijkend waarbij ze zich waarschijnlijk elke keer weer vermakelijk verbazen over die bijna hysterische toeristen die ze op de gevoelige plaat willen vastleggen.

Verderop zagen we nog een aantal bisons (het went bijna) en een aantal herten. Wel heel bijzonder hoor de combinatie van de bijzondere natuurverschijnselen en het wild waar je continue naar uitkijkt!

Uiteindelijk zijn we op onze campersite Bridge Bay aangekomen en nadat we daar ons hadden geïnstalleerd en lekker hadden gegeten (zelfgemaakte salade, taco’s en wrap’s) zijn de meeste van ons gezelschap nog naar een presentatie gegaan van een Park Ranger die op onze campsite in een soort openlucht theater een presentatie kwam geven over de Grizzly beer in Yellowstone en de relatie van de beer met de mensen. Het was een interessante presentatie, vergezeld van informatieve slides welke ons de optimale voorbereiding gaf voor het spotten van de Grizzly (of Zwarte) Beer tijdens onze excursie die we morgen door het zuidelijke deel van Yellowstone gaan doen!

Reacties

RoRoKiSy 29-07-2018 10:05 {{button-53665}}

Zozo jullie kunnen bij thuiskomst niks nieuws meer vertellen met al deze dagverslagen😂.
Wel BIZONder om elke keer weer andere soorten natuurschoon te bewonderen. Geniet lekker nog daar. Kus💋
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan