Dag 14 - Yellowstone National Parc

Door De Huismannetjes - 29-07-2018 07:58

Vandaag staat onze bustour door zuidelijk Yellowstone op het programma. We worden om kwart voor 10 opgehaald dus we kunnen een beetje uitslapen. Het was een koude nacht en het heeft ook geregend maar als we op pad gaan schijnt het zonnetje alweer.

Met ietwat vertraging arriveert onze bus met chauffeur Jeff, een prima chauffeur en reisleider met een rustige, humoristische manier van vertellen. Bij binnenkomst in de bus zien we dat we de gemiddelde leeftijd flink naar beneden halen. Voor Dave en Roel is het fijn dat ze nu ook zelf meer om zich heen kunnen kijken en niet op de weg te hoeven letten.

Onze eerste stop is bij West Thumb Geyser Basin waar we weer getrakteerd worden op borrelende modderpoels, bronnen en geysers die in het meer liggen en boven het meer zichtbaar zijn. 

Daarna rijden we door naar de Old Faithful Geyser, dit zou het spectaculairste moeten zijn van Yellowstone. Deze Geyser barst 1 x in de 70-90 minuten uit (volgens de deskundigen in het bezoekerscentrum). Volgens Jeff is de verwachte tijd van uitbarsting 12.37 uur + 10 / - 10 minuten. We hebben daarvoor nog even tijd om te lunchen en wachten met 1000 ? andere toeristen op het uitbarsten van Old Faithful. En als het moment daar is, vinden we het mooi maar niet spectaculair. Zijn we nu al verwend door al het moois wat we hebben gezien? De uitbarsting is overigens net voor half 1 waardoor een aantal mensen uit onze bus de uitbarsting hebben gemist. De natuur laat zich toch niet helemaal voorspellen. 

We wandelen nog een stukje door de rest van het gebied en spontaan barst er een geiser uit die veel langer duurt dan de Old Faithful. Deze uitbarsting is niet te voorspellen volgens de informatie in het bezoekerscentrum dus wat een geluk hebben wij!

Daarna rijden we door naar de Lower Geyser Basin waar we alle vier verschillende natuurverschijnselen bij elkaar te zien zijn, modderpoel, geyser, hot springs en fumaroles. Af en toe komt de lucht van rottende eieren ons tegemoet (zwavel) maar dat mag de pret niet drukken. Het is weer prachtig! 

Onderweg stoppen we nog voor een waterval, alles met een duidelijke uitleg van Jeff. Een aantal keren staan er auto’s stil langs de kant van de weg. Meestal duidt dit erop dat er dieren worden gespot. Gaan we dan toch echt een beer zien? Helaas, we zien herten, Bisons (bijna op dezelfde plek als gisteren) en een vrachtauto die van de weg was geraakt maar helaas geen beer. Toch nog in winterslaap?

Onze laatste stop is bij de Grand Canyon of the Yellowstone, een enorme waterval. We beginnen bij de Upper Falls, de bovenkant van de waterval. We lopen een klein pad naar beneden en staan dan boven aan de waterval. Wat een spectaculair gezicht met wat voor kracht dat water naar beneden klotst. We maken allemaal weer de nodige foto’s en vervolgen onze reis naar het tweede gedeelte, de Lower Falls.

Bij aankomst regent het flink en we wachten in de bus tot het iets droger wordt. Het is nog niet helemaal droog als wij de bus al verlaten, beetje vreemd aangekeken door de rest van het gezelschap maar wij Nederlanders zijn regen gewend :). We lopen weer een stuk naar beneden, het regent nog een beetje, en komen na een paar treden omhoog op het uitzichtpunt aan. Vanaf daar zien we de waterval in zijn geheel En ja het wordt misschien een beetje saai, maar dit is ook werkelijk adembenemend. En het is zelfs gestopt met regenen, de zon is weer gaan schijnen. Wij blij dat we de regen hebben getrotseerd.

Hierna brengt Jeff iedereen weer veilig terug naar de camping waar we rond 7 uur aankomen. Het was een topdag!

Op de camping maakt Roel heerlijke tosti’s voor iedereen. Het is best fris ‘S avonds dus iedereen besluit op tijd de camper in te gaan. Best vermoeiend zo’n busreis..worden we dan toch al oud?

Reacties

Siny 29-07-2018 09:59 {{button-53662}}

Prachtig verslag. En we leren ook nog wat van hoe ze zijn ont staan die mooie natuur verschijnsel. Wij blijven hier mee genieten. Lieve Groet uit Hagestein.

Anneke en Frans 29-07-2018 13:08 {{button-53686}}

Wat een mooie foto’s van Iris Merel en Koen! Dit is weer een verschil met de foto’ van gisteren. Maar ook weer mooi. De natuur is zo verschillend en daarom zo mooi! Leuk in de bus denk ik zo vaak zitten jullie er niet in. Lieve groetjes 💑
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan