Dag 16 - Van Bear Lake naar Vernal

Door De Huismannetjes - 01-08-2018 02:04

We ontbijten weer lekker buiten in het zonnetje, ruimen de camper weer op en vertrekken rond half 9 naar onze volgende bestemming, de KOA camping in Vernal.

We rijden vandaag voornamelijk provinciale wegen door een bergachtig gebied. We rijden langs kale vlakten waarin een zeer uitgestrekt gebied (we denken en voor de zekerheid nog even nagevraagd bij buurman John) elektriciteit wordt opgewekt. 

We rijden door Flaming Gorge National Recreation Area wat verschilt van rotsachtig naar prachtig groen en waar een stuwmeer is. We stoppen bij het stuwmeer waar weer mooie picknickplaatsen zijn aangelegd en we weer heerlijk lunchen. 

We vervolgen onze weg voor het laatste gedeelte van onze route en krijgen flinke berghellingen en afdalingen voor onze kiezen waarbij we af en toe langs de rand van de afgrond rijden en als je dan naar beneden kijkt het best hoog is.  Je zou maar aan die kant zitten… We worden gewaarschuwd voor vallend gesteente en  loslopende dieren (voornamelijk koeien die in grote gebieden grazen). We zien grazende hertjes onderweg en helaas ook aangereden vossen. 

Rond half 3 komen we op onze camping aan. Dave en Michal gaan altijd melden dat we er zijn er Roel en ik praten dan altijd even kort over de gereden route. Bij KOA campings begeleiden meestal 55/60+ plussers (lijkt ons ook wel wat over een paar jaar) je naar je plek door vooruit te rijden in een golfkarretje. Ook dit keer. Roel en ik horen ineens goedendag. Eerst twijfel je nog, hoor ik het goed? Is dat Nederlands? Blijken de beheerders oorspronkelijk uit Nederland te komen en in de zomermaanden hier te werken. Koen maakt gelijk van de gelegenheid gebruik om voorin de golfkar mee te rijden en heel veel te vragen. Zo weten we gelijk alles :).

Het is een rustige camping met mooie, ruime plaatsen. En weer 2 plaatsen naast elkaar.
Het is best warm in Vernal, rond de 32 graden (Nederlandse temperaturen?) dus de kids gaan lekker zwemmen. En…zelfs de ouders plonsen nog even mee! Even lekker afkoelen.
We lezen lekker, spelen een spelletje Skipbo (waar we af en toe de kaarten vast moeten houden omdat ze anders weg waaien), Roel laat zijn drone nog een keer op (onder navigatie van Dave met de tafeltennisbatjes, hoe verzint hij het weer) en wij genieten van even helemaal niets moeten. 

‘S Avonds eten we heerlijke pasta met saus. Weer eens wat anders dan BBQ. We kijken naar de lange route voor morgen. Morgen rijden we naar Arches National Parc waar we op een camping midden in het park zitten. Zonder voorzieningen en zonder WiFi. Maar zoals we nu denken op een spectaculaire plek. 

Reacties

Siny 01-08-2018 14:33 {{button-53864}}

Weer genoten van je verhaal. Groet Siny

Anneke en Frans 01-08-2018 17:24 {{button-53872}}

Elke keer is het een goed verslag over de omgeving en die is heel verschillend. Wij winnen het met de temperatuur nu weer 35 Gr. En Koen weer in zijn element met dat golfkarretje en jullie weten dan ook weer meer via alle vragen! Koen heeft deze skelters ook gereden bij Benschop speelparadijs. Lieve groetjes 💑
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan