Dag 18 - Van Arches National Parc naar Moab

Door De Huismannetjes - 01-08-2018 23:18

De wekker gaat om 6 uur, mmm blijf ik liggen of ga ik er uit? Zonsopgang in Arches? Ik ga ervoor. De rest ligt nog lekker te slapen en ik sluip de camper uit. Rondom mij heen zijn al meerdere mensen wakker, vroege vogels allemaal. Tegen half 7 komt de zon op, een prachtig gezicht! 

Rond 7 uur wordt de rest van de familie wakker, ze hebben echt iets gemist, we ontbijten buiten, maken nog de laatste foto’s van een Arch vlakbij de camper en vertrekken we rond 8 uur. We hebben vandaag een paar kleine wandelingen op het programma en omdat het warm wordt, is het slim om vroeg op pad te gaan. 

We rijden als eerste naar de Delicate Arch, de bekendste Arch die ook het logo van de staat Utah is en je bijvoorbeeld op kentekenplaten terug ziet. Het is een makkelijk te belopen pad, stukje klimmend en na ongeveer een kilometer lopen zien wij in de verte de Delicate Arch. Je kan er ook een wandeling naar toe maken, ongeveer 5 Kilometer in totaal, en dan kan je er onder staan. Het is een moeilijkere wandeling en je staat dan in de rij om een foto te maken. Dan maar van iets verder af. We maken weer de nodige foto’s en vervolgen onze weg met de camper naar de tweede wandeling.

De tweede wandeling bestaat uit 2 delen, een wandeling naar de Double Arch en een wandeling naar de North Window en South Window. We beginnen met de Double Arch. Hier kan je tot onder de Arch klimmen wat een aantal van ons ook doen. Vooral Stefan ontwaart zich als een echte klimgeit. Ik maak liever de foto’s van afstand. Het wordt al drukker, ook als is het net 9 uur geweest. We zitten lekker even met z’n allen in de schaduw van de Arch en genieten van het uitzicht.

De tweede wandeling start aan de andere kant van de parkeerplaats. We lopen een rondje langs de North Window, South Window en de Turret Arch. Dit zijn de laatste Arches die we bezoeken. We willen nog naar Dead Horse State Park en Canyonlands wat op een uurtje rijden van Arches ligt. 

Bij aankomst in Dead Horse State Park gaan we eerst naar het bezoekerscentrum. Er is een mooi uitzichtpunt en hier kijken we al in een enorme canyon. Schitterend! We rijden de weg helemaal door tot het einde van het park (ook weer een parkweg heen en terug) en genieten daar ook weer van het uitzicht. Hier zie je ook de Coloradorivier mooi liggen.

We rijden de weg terug naar het Visitor center, kopen hier een heerlijke sandwich / muffin en eten die heerlijk buiten op met uitzicht op de Canyon.

Het plan was nog om door te rijden naar Canyonlands maar het is inmiddels half 3 en we hebben het allemaal behoorlijk warm. We besluiten om naar de camping te gaan. 

Rond half 4 komen we op de camping aan. Het is hier behoorlijk warm, rond de 40 graden. De kids plonzen gelijk het zwembad in. Het zwembad ligt aan de doorgaande weg en aan de overkant van de weg ligt de Mc Donalds. Via app wordt aan een van de ouders gevraagd of we vanavond Mc Donalds kunnen eten. Dat kun je toch niet weigeren . Dave en Roel halen bij de plaatselijke supermarkt een heerlijk stuk biefstuk wat ‘s avonds met friet van Mc Donalds, salade en bearnaisesaus! voor een heerlijke maaltijd zorgt. 

We zitten tot lang nog buiten. De beste vriendin van Isa is vandaag met haar ouders en broer ook op de camping aangekomen.  We wisselen onder het genot van een hapje en een drankje verhalen uit over onze reis tot nu toe. De kids spelen met zijn achten 30 seconds, een favoriet spel deze vakantie.

Morgen is het een niets moet dag, een keer geen wekker zetten en doen waar je zin in hebt. Ik loop nog wat achter met reisverslagen dus mijn niet moet alles mag dag wordt daar vast een stukje mee ingevuld.

Reacties

Rien 02-08-2018 06:37 {{button-53892}}

Lekker genieten daar en zoveel te doen!
Veel plezier!

Marc van Oorschot 02-08-2018 11:02 {{button-53925}}

Berneise!

Anneke en Frans 02-08-2018 16:38 {{button-53939}}

Dat is een mooie foto van zonsopgang. Al veel foto’s van jou gezien van zonsondergang in Makkum. De andere foto’s zijn ook indrukwekkend en weer zo heel anders. Wat zien jullie veel! Groetjes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan