Dag 23 - Van Bryce Canyon naar Las Vegas

Door De Huismannetjes - 07-08-2018 21:10

We vertrekken vandaag rond 9 uur richting Las Vegas. De benzinetanks worden nog voor de laatste keer afgetankt in Bryce Canyon en dan gaan we op pad. De routeplanner leidt ons via Zion National Parc maar omdat het zondag is en we verwachten dat het daar druk is, plannen we met onze Rand McNally en Google Maps een alternatieve route. Het is onze laatste reisdag met de camper, circa 5 uur reistijd. Vanaf vandaag staan we tot en met woensdag op de Oasis RV camping in Las Vegas waar we dan woensdagochtend de camper inleveren en met de auto verder gaan.

We rijden via Panquitch door een prachtig groen landschap naar de snelweg. We komen langs Red Canyon, het gebied waar gisteren Merel paard in heeft gereden. Gaaf om dat te zien.

Op de dag dat we naar Bryce Canyon vertrokken, zijn de dag ervoor overstromingen geweest. Op ons gedeelte van de weg naar Bryce Canyon toe hebben we er niets van  gezien. Maar vandaag zien we het wel. De weg is nog rood, er liggen grote hopen rood zand en gesteente bij elkaar geveegd langs de weg. Een stuk weg is weggeslagen en de bomen die onderin staan, zijn rood gekleurd aan de onderkant van al het regenwater dat er langsgekomen is tijdens het slechte weer. De weg is meer dan 2 uur afgesloten geweest. Gelukkig hebben wij daar geen last van gehad maar de gevolgen van zo’n overstroming zijn vandaag nog behoorlijk zichtbaar.

We rijden ruim 3 uur op de Interstate 15 en komen om 14.15 uur in Las Vegas aan, we zijn nu ook weer een tijdzone opgeschoven en hebben nu weer 9 uur tijdsverschil met jullie. We bezoeken nog voor de laatste keer de Walmart voor onze laatste drie dagen in de camper. En kaboem, daar was de muur van hitte toen we het deurtje van de camper open deden op de parkeerplaats van de Walmart! 42 graden, droog, met de volle zon op onze bolletjes. Eigenlijk wilde we rennend de Walmart ingaan, maar dat was niet te doen. Pffff.

Nadat we eerst geluncht hebben zijn we de laatste boodschapjes gaan doen. Vooral water en andere drinks. Ik denk dat we tot nu zo’n 750 flesjes water (500 ml) op hebben gedronken de afgelopen drie weken…

Hierna zijn we vertrokken naar onze vertrouwde camping waar we 2 jaar geleden ook stonden, we kregen hetzelfde plekje toegewezen, onder 1 van de weinige bomen en dichtbij het zwembad, beter kan niet!

De kinderen wilde maar 1 ding, plonzen, wat ze natuurlijk ook gelijk gingen doen. Het zwembadwater was natuurlijk ook ‘lekker’ warm, maar het is dan toch best lekker om je te vermaken in het zwembad. Niet veel later lagen Roel, Michal, Paula en Dave ook in het water.

We besloten om ‘S avonds toch ook nog even met 2 Ubertjes (taxi’s) naar de strip te gaan, dit regel je via een app op je smartphone die Uber heet. De kinderen vonden het helemaal spannend en vonden dat al een attractie op zich. Binnen een kwartier waren de Schrijvertjes en Huismannetjes afgezet aan de strip bij het MGM Grand hotel. Van daaruit zijn we een stuk gaan lopen over de strip tot aan the Venetian (daar hebben ze Venetië nagebouwd, incl gondeliers met hun ‘bootjes’ (of hoe noem je die dingen, RiB’s ofzo?) en dat allemaal op de eerste verdieping boven het casino, gewoon bizar. We zijn langs Caesars Palace met Gordon’s Ramsey’s Hells Kitchen naar The Bellagio gelopen, daar waar ze die mooie fonteinen show in hun ‘voortuin’ hebben die om de 20 minuten een ware show van muziek, licht, rook en natuurlijk fonteinen combineert. Ondertussen nu al vaker gezien maar blijft fascinerend. We hebben ons bij het Bellagio weer laten oppikken door twee Ubers (weer leuk) en ons laten afzetten bij de camping. Daar gingen we best wel vermoeid gelijk op stok, want het was ondertussen ook al half één (en voor ons gevoel half twee door het uur tijdsverschil).

Morgen staat op de planning om de huurauto’s op te halen en de outlet van Las Vegas ook leeg te kopen….

Reacties

Tineke 07-08-2018 21:15 {{button-54287}}

Yeah, eindelijk shoppen ladies.
Ik hoorde dat jullie heel veel ruimte in de koffers hebben dus laat je gaan.
Geniet nog lekker van de laatste dagen.
😎

Esther 07-08-2018 22:37 {{button-54293}}

Mooie verhalen weer. Veel plezier nog de laatste dagen!

Groetjes Esther

Rien 08-08-2018 07:25 {{button-54299}}

Leuk weer te lezen en herkenbaar. Mooi beschreven trouwens, nieuwe job van maken?

Geniet van jullie laatste deel!

Siny. 08-08-2018 10:32 {{button-54316}}

Weer genoten van je verhaal. Groet uit Hoef en Haag

Anneke en Frans 08-08-2018 12:51 {{button-54327}}

Dat was nog even van de natuur genieten tijdens de rit naar Las Vegas ondanks de overstroming. Gelukkig een zwembad op de camping zodat jullie weer af konden koelen. Hier was het ook warm 36 Gr. Nog veel plezier! 💁🏼‍♀️🙋🏼‍♂️

RoRoKiSy 08-08-2018 23:21 {{button-54382}}

Waag nog even een gokje daar, wie weet hebben jullie geluk. Liefs💋
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan