Dag 27 - Van Death Valley naar Los Angeles

Door De Huismannetjes - 11-08-2018 02:48

Na een prima nacht in de airco staan we rond half 8 op. We ontbijten weer in het restaurant van gisteravond en rijden rond half 9 bij het hotel weg. We hebben vandaag een reisdag van circa 5 uur voor de boeg. We tanken de auto's vol en gaan op pad. 

Het eerste gedeelte van de reis gaat nog door Death Valley waarbij we langs de Sand Dunes rijden. Het is weer een bochtige weg met vooral uitzicht op rotsen en zand. Onderweg komen we vrij weinig tegen dus zodra we Death Valley uit zijn, stoppen we bij een benzinestation voor een bakkie koffie en de nodige sanitaire stop.

Daarna rijden we weer door tot Los Angeles waar we de eerste grote huizen al zien op de  bergen zien staan. We lunchen bij de Subway (Koen's favoriet) en Isa, Jip en Merel halen friet bij het naastgelegen restaurant. 

We rijden het laatste stukje naar het hotel. Hoe verder we de stad inkomen, hoe chaotischer het verkeer wordt. Ze rijden als gekken daar, hebben weinig tot geen geduld. 

Rond half 3 komen we bij het hotel aan. Een van onze kamers is klaar dus daar droppen we al onze koffers. We wachten nog tot kwart over 3 maar ook dan is onze tweede kamer en de kamer van de familie Schrijvers nog niet klaar. We besluiten niet meer te wachten en gaan op pad.

We gaan naar het Griffith Observatory waar we een prachtig uitzicht hebben over de stad en in de verte het Hollywood Sign zien. We lopen er een uurtje rond, maken de nodige foto's en rijden dan verder naar Lake Hollywood Park waar we volgens iemand op het forum Amerika & Friends het Hollywood Sign nog beter kunnen zien. We zetten de route in de navigatie en daar gaan we. Het begin gaat prima maar dan gaan we de berg op, de paadjes worden steeds smaller, de bochten steeds krapper, de huizen steeds mooier en Dave steeds stiller. Wie had dit ook alweer bedacht...ik zeg maar niks.
Maar met goed stuurmanskunst van Dave komen we bij het park aan. Je moet nog een klein stukje de berg op klimmen en dan heb je inderdaad een beter uitzicht op de letters Hollywood.Toch zeker de moeite van het lastige autoritje waard!

Hierna gaan we richting Hollywood Boulevard, naar de Walk of Fame. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ook via een forum een tip gekregen voor een parkeergarage. Roel gaat dit keer voor. Ook nu rijden we bergafwaarts over smalle weggetjes maar het meeste is eenrichtingsverkeer dus dat gaat een stuk makkelijker. 

We rijden de parkeergarage in en dan zien we dat het Valetparking is. Sleutel inleveren en klaar! Je betaalt wat maar dan heb je ook wat, wat een luxe!

We lopen de parkeergarage uit en lopen zo de Walk of Fame op. We zien veel bekende sterren onder onze voeten voorbij komen. Om de ster van Donald Trump staat een hek, op de ster ligt een houten afdekplaat. Schijnt dat ze de ster al meerdere keren vernield hebben. Er staat een nep Donald Trump naast het hek, typisch Amerikaans. 

We hebben allemaal trek en in het winkelcentrum bij de Walk of Fame gaan we een Italiaans restaurant binnen. Er is plaats voor 10 personen. We eten er allemaal heerlijk! Leuk restaurant, heerlijk eten en vriendelijke bediening. Wat een topper!

Na het eten lopen we terug naar de parkeergarage en komen we langs straatartiesten die aan het breakdancen zijn. We stoppen en kijken naar hun gave show. Op een gegeven moment vragen ze eerst Dave en daarna Roel om in een act mee te doen. Beide heren durven het niet aan. We wachten op het laatste gedeelte van de act en gaan dan richting huis. We rijden door nog steeds het drukke verkeer van Los Angeles naar het hotel. We halen de sleutel op van de tweede kamer en rond half 11 gaan de lampjes uit. 

Morgen gaan we een dag naar Universal Studio's. De bus haalt ons om half 8 op dus wederom vroeg op. 

Reacties

Siny 11-08-2018 12:25 {{button-54544}}

ik bewonder de hele reis de stuur mans kunst van bede heren dat mag ook wel eens gezegd worden.
ge er maar aan staan met zo een grote camper. weer een leuk verslag. nog veel plezier de laatste dagen. groet siny

Anneke en Frans 11-08-2018 13:51 {{button-54549}}

Wij weten zeker dat jij vertrouwen had dat Dave het goed zou doen! Het zal wel weer even wennen zijn na het rijden met de camper. Morgen nog een dag en dan weer naar huis. Wat zijn die weken snel voorbij gegaan. Groetjes 💁🏼‍♀️🙋🏼‍♂️
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan