On the road to Custer, 19 juli (dag 4)

Door Familie Bosman - 21-07-2018 16:30

 Vandaag een lange reis voor de boeg. We staan dan ook vroeg op. Ontbijten snel en om half 7 zijn we. onderweg. Via een mooie slingerende route langs een riviertje rijden we de en uit. We kiezen toch de weg over Cheyenne en de drukte valt ons alles mee. 

Het landschap verandert. We rijden door een glooiend gebied met grote boerderijen. Het valt ons op dat alles nog zo groen is. We passeren plaatsjes die je wel kent uit films, bestaande uit een paar huizen een gazstation en een Family Dollar voor de hoognodige boodschappen. Je hoort nog net de salonodeurtjes niet klapperen in de wind, maar in het hoofd klinkt wel dat slepende deuntje voorafgaand aan een spannende scene in een Western. 

In de buurt van Custer gaan we de bergen weer in en zien we groenfluwelen alpenweides (maar dan wat groter) en we steigen weer. Ons einddoel is die mooie KOA camping tussen Custer en  Rapid City. Deze ligt precies tussen Mount Rushmore en Crazy Horse in. Van de laatste weet ik dat de entree hoog is en dat je verplicht bent een hele tour te doen. Daar houden we niet zo van. Wanneer we de uitgehouwen indiaan zien, stoppen we en bewonderen hem van afstand. Wat we erover gelezen hebben is dit project een antwoord op Mount Rushmore en een ode aan de Native Americans en alles wat zij hebben doorstaan als gevolg van de grote Europese trek naar het Amerikaanse continent en hun zoektocht naar goud en een beter bestaan.

Wanneer we de camping bereiken zien we veel bedrijvigheid. We worden naar onze plek begeleid, waar de camper met moeite tussen twee bomen door geperst kan wordende en de slide-outs niet open kunnen. Nog twee andere plekken verder staan we eindelijk, maar dan wel op de mooiste plek van de camping! Lekker zwemmen en hier mogen we een fikkie stoken, dus BBQ time!

Reacties

Lenie 21-07-2018 16:54 {{button-53295}}

Hallo lieve mensen,wat een prachtige ervaring hebben jullie toch.Ik ben heel blij met de gezellige en uitvoerige verhalen, het geeft je het gevoel er een beetje bij te zijn.
Dikke knuffels💕

Christel 22-07-2018 06:57 {{button-53314}}

Dat gaat goed zeg... geniet er nog lekker van...X
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan