Yellowstone 24 juli (dag 9)

Door Familie Bosman - 26-07-2018 05:46

Het is koud, heel koud wanneer we wakker worden. De meisjes hebben hier het meeste last van gehad en zullen zich de komende nacht wat warmer aankleden. Om 9.30 gaan we te voet naar het visitorcentre vlakbij de camping. Deze staat aan het meer, net als onze camping trouwens. We lopen door de mooie hoge hal met een heel grote robuuste haard en aan de andere kant naar het water. Het is zo rustig en sereen. Heerlijk om even de gedachten tot stilstand te brengen en te genieten van het hier en nu.  Ook hier volgt weer een uitleg van een Ranger en helaas is deze vrijwel identiek aan die van gisteren. Het enige verschil is dat ze ons een kleine demonstratie van de berenspray geeft. Heel handig.

Daarna gaan we een stuk lopen langs het meer. We passeren mooie paadjes en bruggen. Langs het water ontdekken we sporen. Zijn het beren, Moose of toch gewoon een Elk? We lopen door en kijken goed rond. Via de achterkant van de camping komen we weer terug. Vincent maakt nog een foto van een muskusrat druk bezig met het bouwen van een nest. Na de lunch gaan we weer met de camper op pad. Allereerst maar terug naar de grand prismatic spring. Ohhh wat mooi! Die kleuren, fantastisch. Ik kan het niet allemaal bevatten. Oranje tinten langs de oever en het water is van het blauwste denkbare blauw. We zijn niet alleen, zigzaggend en meppen van selfiesticks ontwijkend bewegen we ons over de boardwalks maar het is het allemaal waard. We zien het niet zitten om helemaal naar boven te lopen voor een overzicht van boven af. Hierna duiken we de camper weer in en gaan we naar Thumb West. Hier zien we geisers aan de rand van Lake Yellowstone. Wanneer we daar over de boardwalks lopen zien we 2 Elks midden in het park staan, alsof ze er zijn neergezet voor ons vermaak. Soms zijn de geisertjes niet groter dan een meter in omtrek en liggen ze vlak aan onze voeten. Iemand probeert het water en het is echt heet! 93 graden om precies te zijn. 

We zijn betrekkelijk vroeg weer bij de camper en Line en Bente gaan zwemmen in het meer. Nu is het water wel goed koud maar de bikkels zetten door en gaan kopje onder. Ze oogsten hiermee applaus van de mensen op het droge. In de avond spelen we Mens Erger je Niet op het scherpst van de snede.

Reacties

Jan smit 26-07-2018 09:24 {{button-53507}}

Alweer zo’n mooi verhaal en adembenemende belevenissen . Wij leven hier niet met Berenspray, maar met zonnebrand spray, omdat we een der warmste zomerperioden meemaken ooit. We beleven vanaf ons terras de hele wereld, van mensen uit alle windstreken . Enerverend voet-en fietsverkeer.

We leven buiten op het terras en gaan fietsen met en zonder de kleinkinderen . Zo hebben we allemaal ons vertier. Maar jullie maken toch de mooiste dingen mee en wensen jullie alle goeds toe en een veilige thuiskomst daarna.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan