Jasper 1 Augustus (dag 17)

Door Familie Bosman - 03-08-2018 03:21

Door familie ben ik erop gewezen dat de dag van gisteren best pittig is geweest voor de ouderen van ons gezelschap. Vandaag daarom een seniorendag! We veranderen van camping. We verlaten Wabasso, een camping onder Jasper en rijden via Jasper naar de camping Pocahontas zo’n 50 kilometer boven Jasper. 

De dag begint met uitslapen en rustig ontbijten. Even over elf uur vertrekken we van de camping. Gisterenavond alle 6 gedoucht in de camper en toch nog wat water over. Dumpen en water innemen is nodig. Jasper zelf is, net zoals Banff, een toeristische plaats maar wat gemakkelijker toegankelijk voor RV’s als de onze. We treffen enorme parkeerplaatsen aan waar we onze wagen neer kunnen zetten, recht tegenover de supermarkt. Even inslaan en op zoek naar de mogelijkheden om te kunnen raften op de Bowriver. Helaas voor vooral Bente is dat vandaag niet meer mogelijk. Dan terug naar het seniorenprogramma , de plaatselijke liquorstore wordt aangedaan. De wijnvoorraad is op. Als verrassing treffen we nog een wijnkelder aan met de meest bijzondere wijntjes. Met een doos onder de arm wandelen we terug naar de camper. Sushi for lunch (Robinsons, de supermarkt, maakt ze vers!). Japanners worden over het algemeen heel erg oud dus dit dieet past goed in het  programma van vandaag. Na de lunch gaan we op weg naar Pocahontas campground. Wie was dat ook alweer behalve een Disney figuur? Ze was als Indianenmeisje meermaals de redding voor John Smith, een Engelse Zeevaarder en latere gouverneur van Virginia. In ons geval is Pocahontas een oud mijnwerkersstadje dat leefde van de steenkolenwinning. Zij ontdekten rond 1910 bergop, wat nu de Miettes Hotsprings zijn en legden een pad aan en bouwden een eerste bad. Het water komt 54 graden warm uit de grond. Onderaan de berg bevindt zich onze campground.

Onderweg zien we nog wat wild, een hert met een heel mooi gewei en daarna stoppen we voor een soort geiten. Ik stap uit om op gepaste afstand een foto te maken en hoor een scheurend geluid naast me. Wanneer ik omkijk zie ik een enorm bighorn schaap op twee meter afstand met enorme gekrulde horens. Hij kijkt naar me, mijn hart schiet zo in mijn keel en stap snel terug de camper in. Vin maakt dan alsnog een prachtige foto. 

Voordat we naar de camping rijden gaan we direct naar de Hotsprings. Ik heb er zin in maar Piet en Els weten nog niet helemaal wat er gaat gebeuren. Lekker zwemmen in 40 graden warm water. De verrassing is dan ook groot. Lekker badderen en relaxen om vervolgens in 2 koude badjes af te koelen en opnieuw in het heerlijk warme water te stappen. Uiteindelijk gaat het regenen wat het badderen weer een andere sfeer geeft. Maar wanneer er aan het einde van de middag donder en bliksem bij komt worden we het water uitgestuurd en mogen we wachten tot het voorbij is, maar dat doen we niet. De weg is smal, steil en kronkelig dus Vin wil op tijd de camping bereiken. Onderweg wordt het weer er niet beter op en wanneer we bij de camping aankomen blijkt het te hebben gestormd en is de stroom uitgevallen. Zo ernstig hebben wij het niet ervaren. Nu hadden we al unserviced geboekt en zijn we geheel zelfvoorzienend, maar een toilet zou prettig zijn geweest. Er is nog wel een Dixie beschikbaar die speciaal voor dit soort momenten is geplaatst.

Geen vuurtje vanavond, alles is nat.

 

Reacties

Anna paans 03-08-2018 09:08 {{button-53980}}

Wat leuk om dit verhaal te ontvangen. Spannend allemaal. Doen jullie wel een beetje voorzichtig! (Echt een opmerking van een oma). Liefs

Lenie Exaltus 03-08-2018 09:44 {{button-53984}}

Dat was weer een mooie dag met als cadeau ,lekker poedelen!
Alhoewel die wijnkelder ook wel erg aantrekkelijk er uitziet ,.
Kijk je wel uit met al die grote dieren! die horens waren sterk genoeg om je in de heupzwaai te nemen.

Hoop dat opa en Oma weer een beetje zijn bij gekomen na dagen met die ondernemende fam te hebben opgetrokken maar ja, ik weet er alles van,Vin zijn motto is ,in beweging blijven ook al hang je tong soms op je knieën,hahaha.

Was blij met je telefoontje, ga nu gauw boel opruimen en dan klaar voor de dag ,de hitte en de kijkers.

dikke knuffels xxx

Jan smit 03-08-2018 09:52 {{button-53989}}

Goedemorgen lieve beste luitjes
Alweer op een zonnig terras neem ik kennis van jullie bericht. Alweer een dag verder en iedere dag geeft weer andere belevenissen . Dat met z’n zessen douchen lijkt mij een heel gedoe. Wel zuinig met water geweest blijkt . Dus douchement ermee. Hier moeten wij ook minder minuten douchen. Voor mij geen probleem. Meestal 2 minuten , maar Liesbeth moet er op letten. Geen water tekort , maar wel oppassen geblazen. De boeren hebben het weer zwaar. Maar goed als je de vorige jaren goed geboert hebt, kom je hopelijk de winter we; weer door.
Ik wist overigens niet, dat een indiaans meiske mij verschillende keren heeft bijgestaan ? Die John had dan wel een goede baan. Gelukkig is de wijnvoorraad weer aangevuld en zit er geen statiegeld op de flessen, dus op en dan weg ermee.
Dat warme water in een. bad , dat is niks voor mij, maar ieder zijn genoegen. Goed dat jullie bij begin van de donderslag als de bliksem eruit zijn gegaan, want dat is zeer gevaarlijk omdat water in dat geval dodelijk kan zijn.
Jullie zitten wel in een van de mooiste streken van de wereld, die wij hebben gezien . Dus geniet er nog van en alle goeds. Ook een hartelijke groet van mijn liefhebbende Liesbeth. Is weer het terras aan het boenen en moet ik verdwijnen . Het bed is ook al weer omgedraaid. Iedere week, is toch wat overdreven?
Goede reis verder.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan