Clearwater - Vancouver 4 Augustus (dag 20)

Door Familie Bosman - 05-08-2018 18:52

Half 9 zijn we onderweg voor een lange reisdag van ongeveer 460 km. We verlaten het mooie Wells Gray park. In plaats van naar het westen over een bergweg naar Whistler gaan we nu richting het zuiden naar Kamloops, Hope en dan naar Vancouver. De weg begint smal en bochtig met als toetje een gezellige wegopbreking. Wanneer we de bergen uitrijden wordt de weg breder en beter. Het landschap verandert en na een tijdje zien we de bergen weer naast ons opdoemen. Voor lunch stoppen we bij een IHOP in Chilliwack. Die hebben we nog niet gehad deze vakantie. Hup aan de pancakes. Ieder een andere smaak, maar het zijn er voor ons allemaal teveel. 

Wanneer we teruglopen naar de camper ontmoeten we een dame (met helm op) van minimaal een jaar of 80 schatten we. Ze is met haar schoonzoon uit rijden op de Bombardier motor van haar overleden man. De motor is een driewieler met voor twee wielen die vrij ver uit elkaar staan. Wanneer ze ons ziet nodigt ze Els uit om op de motor te gaan zitten en begint ondertussen een heel enthousiast verhaal tegen ons.  Ze heeft nog een boerderij met last van de droogte. Ze houdt koeien, kippen en paarden. Een zeer bezige dame dus. Haar moeder komt uit Noorwegen en ze heeft haar jeugd doorgebracht in een plaatsje in Canada waar eigenlijk alleen maar Noors gesproken werd. Dan gaat ze voor de grap handje drukken met Piet. Die wordt meesterlijk verslagen door een oude dame van minstens 80 jaar. Dit enthousiasme geeft onze dag de oppepper die een reisdag nodig heeft. Het blijft zo heel bijzonder om dit soort ontmoetingen mee te maken. Het zijn de pareltjes in een reis als de onze. 

Aan het einde van de middag zijn we, ook voorzien van boodschappen, bij onze volgende camping in Burnaby, een suburb van Vancouver. De camping ligt ingeklemd tussen het spoor of de sporen en de snelweg. Lekker rustig is anders…. Soms lijkt het alsof de wereld vergaat en word je overspoeld door een berg geluid van schrapend staal en draaiende locomotieven. Voorzieningen zijn goed, plekje is helemaal recht met een mooie heg voor de privacy. Mooi zwembad en hottub. Ik proef een Nederlandse touch aan deze camping. 

We bespreken de dag van morgen en wat we willen gaan zien in Vancouver. Het wordt de Skytrain naar het centrum en van daar de hop-on-hop-off. Het lukt ons ook om de ferry naar Vancouver Island te boeken. Iets dat een dag of 4 geleden nog niet mogelijk was. 

 

Reacties

Jan smit 05-08-2018 19:38 {{button-54136}}

Goedemiddag beste luitjes

Dat is weer snel een nieuw bericht. We zijn net terug van een fietsritje van 30 km. Liesbeth mee op de Stella dus een makkie. Ik op ondersteuning 1 met wind tegen. Maar goed gegaan en bijna tot Moordrecht langs de rivier . Leuke tocht. Zo even onze invulling.

Jullie hebben een hele tocht achter de rug. En leuk die oude krasse dame met die motor . Is dat niet geweldig om mee te maken ? Toch fascinerend om zulke mensen te ontmoeten. De verrassing van het leven ligt op straat. Een Ihop lunch riekt naar hamburgers, maar nee pancakes dus wel wat voor de meiden? Maar piet dat handje drukken met een vrouw van 80 jaar en het dan moeten laten zittten.? Dat moet pijn doen, alhoewel dat zijn handen van een zwaar werkzaam leven, dus blijkt alweer , van werken ga je niet zomaar dood.

En dan die locatie van de camping, ingeklemd tussen spoorweg en snelweg. Piet kan dus zijn gehoorapparaat uitdoen? Hopelijk kunnen jullie wel de nachtrust vinden. Maar er is in ieder geval een zwembad . Op naar Vancouver. Leuk dat jullie ook naar het eiland gaan.

Goede reis maar weer en alle goeds.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan