Tofino en Whalewatching 7 Augustus (dag 23)

Door Familie Bosman - 09-08-2018 17:06

Wanneer we wakker worden is het prachtig weer. Een beetje fris maar dat hoort hier bij het klimaat. We vergapen ons aan de vissershaven waar het water als een spiegel is totdat er weer een bootje de rust verstoort. Een sluier van mist hangt over het water wat het geheel nog sprookjesachtiger maakt. Toch wel een heel fijne camping die Chinese camping. Piet en Bente zitten samen langs het water en zien een zeehondje rondzwemmen tussen de boten.

Deze ochtend gaan we naar Tofino. Het lijkt lastig te parkeren voor een 30 ft camper maar we wagen het erop en het lukt ons ook nog. Tofino is een gezellig dorpje, toeristisch maar niet overdadig. Eindelijk komen we langs een postkantoor en kaarten die we in de eerste week van de vakantie al hebben gekocht en geschreven kunnen eindelijk worden verstuurd. Voor alle volgers….Piet en Els hebben er maar enkelen geschreven en Line en Bente hebben er ook een geschreven. Verwacht dus niet teveel…

We vinden een viswinkel gespecialiseerd in gerookte en gedroogde zalm. Daar gaan we natuurlijk even naar binnen en slaan het een en ander in voor de lunch. Crackertjes erbij en klaar zijn we. Bij een kade waar een watervliegtuigje ligt aangemeerd vinden we campingtafels waar we de pakjes open maken en lekker smikkelen van de zalm. De man had een vooruitziende blik en heeft er ook nog schoonmaakdoekjes bij gedaan. Wanneer het vliegtuigje vertrekt vult de lucht zich even met heel veel herrie, maar het is ook een heel leuk gezicht. Het geeft je echt het idee dat je in een paradijselijke omgeving bent. 

Na de lunch gaan we weer richting camper want om half 4 worden we bij het bedrijfje van de whalewatch verwacht. Onderweg stoppen we nog even bij Long Beach, een prachtig strand waar je ook alweer de mist als een deken over het strand en de bergen ziet liggen.

Dan door naar ons mobiele huisje om voldoende laagjes aan te trekken onder ons overlevingspak dat we zo dadelijk aan moeten trekken. Om 4 gaan we aan boord van een flinke zodiak met 2 maal 200 pk om ons over het water te scheuren. Samen met een Duits gezin. Onze gids en kapitein weet heel veel en wijst ons als eerste de zeearend. Blijkt dat er in deze omgeving heel veel zee-arenden zijn. Zelfs in nesten vlak boven onze kampeerplaats. Dan gaan we op jacht naar een walvis. We hebben geluk, een jonge bultrug zwemt heen en weer en is zich aan het voeden. Wat een machtig gezicht wanneer het beest met opengesperde bek boven water komt om vervolgens met een klap weer neer te komen. Af en toe hoor je “ Oeff” of iets wat er op lijkt. Wanneer de bek sluit spuit het water er aan alle kanten uit. Boven de kop vliegt een meeuw om te zien of er nog een ansjovisje voor hem over schiet.  

Na een half uur of meer vervolgen we onze weg om zeehonden te zien. Voor de kust van Vancouver Island liggen allemaal kleinere eilandjes. Een deel ervan horen bij het Nationaal park en zijn geschonken door de oorspronkelijke bewoners van Canada, de indianen. Soms zijn het niet meer dan rotsen en daarop liggen de zeehonden heerlijk te luieren. 

Nu we dit moois al hebben gezien gaan we op zoek naar een beer. Ook dit lukt! Op een strandje op een van de eilanden zien we plotseling een beer. Een flinke zwarte jongen lekker aan het schooieren langs het strand. Op Vancouver island komen alleen zwarte beren voor en geen grizzly’s. Heel af en toe worden ze in het noorden gezien wanneer ze van het vaste land overzwemmen naar Vancouver island. Dit doen ze door te eiland hoppen over alle tussenliggende eilanden.

Het gas gaat er weer op en we spuiten voort. Af en toe bumpen we erop los. Nog een stapje bij een otter die verstoppertje met ons speelt tussen het kelp aan de kust van een van de eilandjes. Zo is ie er en dan is hij weer weg. Nu lekker terug scheuren. Dit was wel weer een enorm hoogtepunt van onze vakantie!

’s Avonds eten we in een restaurantje vlakbij de camping. Je kunt niet reserveren maar alleen je naam op laten schrijven. Onze wachttijd bedraagt ongeveer 40 minuten. Even opfrissen en na een half uur gaan we terug. Dan zijn we bijna aan de beurt. Als je er niet bent wanneer je naam wordt omgeroepen wordt je tafel aan de eerstvolgende gegeven. Dat willen we natuurlijk niet. Heel gezellig restaurantje gebouwd op een vlonder in de haven, een soort woonboot dus. 

Dit was een dag met een gouden randje. Heerlijk.

Reacties

Jan smit 09-08-2018 21:17 {{button-54444}}

Beste luitjes

Pas nu een postkantoor voor de te verzenden kaarten? Misschien komen ze aan als jullie thuis zijn? Maar de intentie was goed. Die zalm is natuurlijk heerlijk en dan op toast . En dan die walvissen en zeehonden en niet te vergeten die zwarte beer. Is uniek toch?
Gelukkig hebben jullie het overleefd in die pakken . Wel alweer een unieke belevenis. Ik vergat nog die zeearenden wat natuurlijk ook uniek genoemd kan worden .

Een wachttijd voor een restaurantje van 40 minuten zegt wel wat van de goedeheid daarvan . Dus smikkelen geblazen . Natuurlijk vis neem ik aan?

Fijne reis verder.

Lenie Exaltus 10-08-2018 13:04 {{button-54467}}

Weer een dag met prachtige belevenissen vooral al de dieren die jullie van dichtbij konden zien, dat is toch een mooie belevenis en die heerlijke gerookte zalm, het water loopt me in de mond als ik er aan denk. de foto's waren weer prachtig en konden wij het weer een stukje mee beleven!

Dikke knuffel
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan