Camperdag 2: Banff – Johnston Canyon

Door De tiny tribe in West-Canada! - A couple of years ago

We hebben allemaal goed geslapen, en worden rond half zes wakker. De enige die tot onze verbazing langer doorslaapt is Nathan, maar die had ook behoorlijk wat in te halen.We hebben geen last gehad van de goederentreinen die toeterend over het spoor denderen (volgens mij zijn combinaties met 100 wagons geen uitzondering), wat deels te maken zal hebben gehad met de vermoeidheid maar ook zeker met het uitkiezen van de kampeerplek.We hebben de eerste nachten al in januari vastgelegd, deels op basis van reviews van andere reizigers. Overigens bleek dit wel een goede zet te zijn, want zowel deze camping als die waar we nu staan zitten helemaal vol. Na een douche en ontbijt pakken we wat spullen in en rijden richting Banff. Na een halve kilometer maken we al even een snelle stop bij een uitkijkpunt, ‘The Hoodoos’. Dit zijn een aantal vreemd afgesleten/gestapelde rotsblokken met goed uitzicht op Banff in de verte.

Daarna rijden we door Banff heen en volgen de route naar de Gondola. Hoe dichterbij we komen, hoe meer Nathan begint op te zien tegen omhoog gaan, met zijn hoogtevrees. Hij laat zich uiteindelijk overhalen maar is niet echt enthousiast. We zijn hier overigens tegen half tien, wat een prima tijd blijkt te zijn, wat de rij is nog kort en het tarief voor kinderen vervalt als je voor tien uur gaat. Bovenop Mount Sulphur lopen we de boardwalk af waarbij je geweldig zicht hebt op alle bergen. Terug bij het restaurant drinken we wat op het terras en gaan daarna weer met de Gondola naar beneden.

We rijden met de camper naar Banff en hebben geluk met parkeren. We lopen wat door het stadje, de jongens kopen een knipperende bal met kleine gelballetjes erin en zijn dolgelukkig, we halen even snel wat dingen om op het kampvuur te kunnen koken vanavond en rijden dan door naar Johnston Canyon, waar we de camping hebben geboekt. De weg en parking bij de trail staat helemaal vol met auto’s en campers, maar als we het kampeerterrein oprijden is het ineens super rustig, ondanks dat ook hier staat dat er geen plekken meer beschikbaar zijn. De plek die we hebben is behoorlijk groot en weer heerlijk tussen de hoge bomen met rondhupsende eekhoorntjes.

We halen hout voor het vuur en niet veel later brandt het goed en drinken we koffie bij ons kampvuur. We besluiten op tijd te eten en dan de Johnston Canyon trail begin van de avond te doen in de hoop dat het dan rustiger is.

We eten wilde zalm en gepofte aardappelen van boven het kampvuur en vertrekken dan richting de trail. Het is inderdaad een heel stuk rustiger en de jongens zeggen dat ze allebei zin hebben om naar de tweede waterval te lopen (5,5 km). Nathan besluit ergens op een derde van de route al dat hij het ook wel best vind om alleen de eerste waterval te bekijken, Joah wil hoe dan ook naar de tweede doorlopen.

Bij de eerste waterval kun je via een gangetje door de grot achter de waterval komen. Leuk om te zien, en een flink kabaal.

Gerjan en Nathan lopen terug naar de camper en Joah en ik gaan verder naar de tweede waterval, waar het vanwege de langere afstand heel rustig is. Deze waterval is met name een stuk hoger, maar minder breed en maakt minder kabaal. Joah is onvermoeibaar en blijft ook op de terugweg hele verhalen vertellen, op rotsen klimmen en van boomstam naar boomstam springen.

Bij de camper hebben we nog wat marshmallows geroosterd, de jongens gedoucht, een spelletje gedaan en tegen half negen lagen de twee smurfen op bed.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!