Camperdag 3: Banff - Lake Louise - Icefield Parkway - Jasper

Door De tiny tribe in West-Canada! - A couple of years ago

Weer een prima nacht, tegen half zeven allemaal wakker. We twijfelen over ontbijten of eerst doorrijden naar Lake Louise en daar op de parkeerplaats ontbijten maar denken dat we nog wel vroeg genoeg zijn. We rijden rond half negen/kwart voor negen door Lake Louise waar de weg richting Morraine Lake al afgesloten is vanwege de drukte. Eenmaal de parking bij Lake Louise op krijgen we te horen dat er geen plek meer is voor campers. Balen, maar we moeten sowieso keren door een rondje over de parkeerplaats te rijden en hopen dan toch een plek te vinden.

Ineens zien we een Nederlands gezin lopen waarmee we ook in de shuttle naar de camperverhuurder zaten, en zij zijn op weg naar hun camper. Ideaal dus, we kunnen hun plek innemen! We lopen naar het meer en gaan daar de Agnes Trail doen, een wandeling van 3,7 km omhoog naar het Agnes Teahouse. Al snel komen we erachter dat het behoorlijk klimmen is, en dat blijft de hele route zo. Na een kleine 3 km komen we bij Mirror Lake, met uitzicht op een berg in de vorm van een bijenkorf. Het water is inderdaad heel helder en net een spiegel. Vanaf daar is het nog 900 meter naar het teahouse, maar wel een nog wat zwaardere klim over een nog rotsachtiger pad.

Vlakbij het teahouse is nog een waterval. Het teahouse zelf ligt aan Lake Agnes. We weten een plekje op het kleine terras te vinden en kletsen wat met de Amerikanen die aan dezelfde tafel zitten. Voor ruim 40 dollar hebben we drankjes en een klein hapje om weer wat energie in de jongens te gooien voor we weer afdalen. Die prijs is niet zomaar; de bevoorrading gebeurt eens per zoveel tijd met een helikopter, alle verse ingrediënten worden meegenomen door de medewerkers (die vaak een aantal dagen ook daar overnachten vanwege de wandeling ernaar toe), en alles wordt gemaakt zonder elektriciteit en gekookt met water uit het meer op een propaanoven.

We wandelen naar beneden (wat een stuk sneller gaat maar ook duidelijk een verhoogd risico geeft; beide jongens zijn twee keer languit gegaan inclusief schaafwonden). Al met al hebben we er inclusief een stop van ongeveer drie kwartier bij het Teahouse drie uur over gedaan. We zijn geklommen naar 2.135m met een stijging van 368m vanaf Lake Louise.

Bij de camper zetten we de aggregaat even aan om wat bagels te toasten, we lunchen en rijden dan richting Jasper. Morraine Lake is helaas nog steeds afgesloten. We rijden niet veel later de bejubelde Icefield Parkway op en het uitzicht is inderdaad echt geweldig; blauwe meren en hoge bergtoppen met sneeuw erop. De lucht begint wel steeds meer te betrekken helaas. We stoppen bij Peyto Lake, en lopen naar boven via een kort wandelpad van een minuut of tien. Ook hier een mooi uitzicht op een blauw meer en bergen. Na wat foto’s te hebben gemaakt gaan we terug naar de camper en rijden door. We maken nog een korte stop bij Athabasca Glacier maar Joah was in slaap gevallen en eenmaal wakker vond hij het nogal koud bij de gletsjer, wat wel klopt vanwege de wind die er staat. We hebben sowieso het plan nog de gletsjer op te gaan dus we rijden niet veel later door naar de camping. We staan op Wapiti Campground en blijven hier twee nachten, vanwege de drukte wel op twee verschillende plekken (1x met elektriciteit, 1x zonder). De iPads kunnen dus weer aan de lader ;-)

 

We maken vuur, eten pasta en doen weer een potje Mens erger je niet, wat ik uiteraard weer keihard verlies, tot mijn grote ergernis. Tegen negen uur liggen de jongens op bed en Nathan slaapt zowaar als eerste van de twee (binnen drie minuten volgens mij).

Reacties

Rianne A couple of years ago

Wat een onwijs mooie reis. Leuk om jullie te volgen 💋
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!