Camperdag 4: Jasper – Maligne Canyon – Maligne Lake

Door De tiny tribe in West-Canada! - A couple of years ago

We worden allemaal pas tegen half acht wakker, jetlag is over, en de jongens slapen zelfs tot later dan thuis, hiep hiep hoera voor vakantie! We douchen, ontbijten en rijden daarna naar Jasper om even wat op internet te kunnen doen. We belanden bij een koffiezaakje slash wasserette waar je een kaartje krijgt om dertig minuten te internetten en zitten hier drie kwartier. Foto’s uploaden lukt helaas niet maar morgen wellicht een nieuwe kans. Daarna halen we even snel wat dingen voor de lunch en rijden dan naar Maligne Canyon. Parkeerplek snel gevonden. We lopen de route die tot de vierde brug gaat. We lopen langs een diepe afgrond waar water met hoge snelheid doorheen stroomt en hier en daar wat watervallen veroorzaakt. Het rondje is ongeveer veertig minuten, dus prima te doen.

Daarna rijden we door naar Maligne Lake. Superdruk met parkeren maar na een paar rondjes te hebben gereden komt er een plekje vrij in een hoekje en zitten we direct aan een grasveld. We lunchen buiten en lopen daarna naar het meer. Maligne Lake is een van de grootste meren van West Canada en wordt omringt door een aantal hoge bergtoppen (boven de 3000m). De jongens willen graag kanoën maar de enige opties zijn een-, twee- of driepersoons kano’s. De medewerksters geven aan dat het vanwege wind en stroming nogal zwaar kan zijn om met alleen een volwassene en kind te kanoën. De roeiboten voor vijf personen zijn allemaal verhuurd.

Na een tijdje dubben besluiten we voor een tweepersoons kajak te gaan. Ik ben de gelukkige die met allebei mijn zoons in totaal een uur het meer op kan. Door middel van ‘Steen papier schaar’ wordt bepaald dat Nathan het eerste halfuur meegaat. Gerjan en Joah lopen langs het meer en ergens op een strandje wisselen ze. Onderweg veel mensen die vanuit hun kano of kajak roepen dat de jongens zo goed roeien, ze waren supertrots. Heel mooi uitzicht vanuit de kajak op de bergen, en het peddelen viel heel erg mee (ik ben er niet zo goed in..). Kijken of we later deze vakantie nog een keer een vierpersoons kunnen huren want de jongens vonden het echt superleuk. Het is inmiddels een uur of vijf en we rijden terug richting Jasper. Onderweg staat er langs de weg een Elk met een enorm gewei, we stoppen en kunnen mooie foto’s maken. Gerjan zegt ‘nu nog even die beer en dan kunnen we naar de camping’. Geluk moet je afdwingen want nog geen anderhalve kilometer verderop loopt er een Grizzly beer met twee welpen! Heel gaaf om te zien, en ineens besef je je dat je echt in een National Park bent inclusief al het wild dat er leeft.

We overnachten op dezelfde camping maar een andere plek (zonder stroom weer). Hoewel ik het echt dikke onzin vond om zo vroeg al campings vast te leggen en dacht dat we er op de bonnefooi ook wel zouden komen, blijkt weer dat het echt wel verstandig was. De zogenaamde ‘overflow campgrounds’ staan overvol. Daar sta je dan echt hutje mutje (a la de Franse familiecamping). We hebben opnieuw een mooie rustige plek en de jongens zijn druk met kampvuur maken, hutten bouwen en met stenen en takken slepen. Ze vermaken zich echt prima hoewel we geen speelgoed hebben meegenomen.

Rond acht uur moeten we ineens toch nog naar de winkel waar we eerst van balen, maar nog geen vijf minuten onderweg staat er een flinke kudde vrouwtjes Elks langs de weg, met jonkies erbij. Dierendag dus vandaag! Als we weer op de camping zijn spelen we een potje Uno (ik win!!!!) en slapen de jongens weer super snel. Wij hebben vandaag zowaar onze eerste alcoholische drankjes ingeslagen dus zometeen een glaasje wijn/biertje en een boek.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!