Camperdag 5 Jasper – Blue River

Door De tiny tribe in West-Canada! - A couple of years ago

Weer prima geslapen allemaal, en we pakken op tijd de spullen in en rijden naar Jasper. We gaan met een zak vol was naar het koffietentje van gisteren en terwijl de was in de machine zit drinken we koffie en internetten we wat. Ik probeer wat foto’s te uploaden maar dat schiet niet echt op. Als de was klaar is gaan we terug naar de camper en vertrekken we richting Blue River. Na een goed half uur rijden we de staat Alberta uit en British Colombia in. Een andere tijdzone dus we hebben er vandaag een uur extra bij.

We stoppen onderweg bij Mount Robson om te lunchen en rijden daarna verder. Op de een of andere manier gaan er steeds een aantal klepjes van opbergruimtes aan de zijkant van de camper open, heel irritant. De slotjes zijn een beetje lam en doordat we 100km/u kunnen rijden schudt de camper wat harder. Met wat papier ertussen klemt alles goed genoeg.

Tegen half twee komen we in Blue River aan en we rijden gelijk door naar ‘Blue River Safari’. We informeren naar de mogelijkheid om met een boot het water op te gaan en kiezen voor een twee uur durende tocht waarbij je eerst in een dubbele kano het water opgaat, en daarna overstapt op een safariboot (meer een soort moerasboot). Het is echt superwarm vandaag en op de kano branden we echt weg op het open water. De zwemvesten helpen niet bepaald mee bij het afkoelen..

 

Na een tijdje zien we een zwarte beer die het meer overzwemt. Super gaaf om te zien! Even later komen we bij een steiger. We stappen uit de kano en kunnen even afkoelen in de schaduw bij een waterval, daarna stappen we de safariboot in. Met hoge snelheid scheuren we over het water, eindelijk verkoeling! Na zo’n tien minuten zien we weer een beer, en vlak daarbij nog een jongere beer. We kunnen ze een tijdje goed zien en scheuren weer verder. Op de terugweg zien we ze opnieuw maar dan op de rotsblokken, en komen we opnieuw een zwemmende beer tegen. Helemaal geslaagd dus, deze tocht. Volgens Nathan kan deze geluksdag alleen maar nog beter worden als we ook stroom hebben om de iPads op te laden. Gelukkig voor hem is dat het geval vanavond ;)

Na de safari checken we in bij Blue River Campground en lopen naar een restaurantje vlakbij. We eten hier, nemen de overgebleven pizza van de jongens mee voor de lunch morgen en lopen terug via Eleanor Lake. Het idee is dat we hier morgenochtend even gaan zwemmen maar het water is nogal koud dus ik weet nog niet of ik het durf..

 

 

 

Reacties

Rianne A couple of years ago

🐾🐻🐻🐻🐻🐻🐻 dat is wel veel gaver dan in de dierentuin😉

monique A couple of years ago

Nu al een top reis zo te lezen, leuk!
Benieuwd wat de andere dagen gaan brengen. x
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!