Camperdag 6 Blue River – Wells Gray

Door De tiny tribe in West-Canada! - A couple of years ago

We worden er ’s ochtends gelijk aan herinnerd door Nathan dat we naar het meer gaan om te zwemmen dus we rijden met de camper naar Eleanor Lake. Het is nog best fris als we er rond tien uur aankomen en de jongens gaan eerst even aan de waterkant spelen. Het is goed geregeld hier voor de kinderen, bij het strandhuisje staan heel veel emmers, schepjes, graafmachientjes etc en er hangen gloednieuwe zwemvestjes in alle kindermaten die je gewoon kunt gebruiken.

Na een half uurtje springt Nathan het water in en besluit ik dapper te zijn en met hem mee te gaan. De kou valt mee en zelfs Joah komt even zwemmen.

Nathan komt een Canadees jongetje van acht tegen en samen gaan ze met duikbrillen op nog wat zwemmen en spelen. Af en toe moeten we wat vertalen maar verder redden ze zich prima. We lunchen aan het meer en gaan op het warmst van de dag rijden (airco aan).

Onderweg naar Clearwater worden de bergen steeds groener en staan er naast naaldbomen ook andere bomen. We stoppen even in Clearwater om wat boodschappen te halen en koffie te drinken (met donuts) bij Tim Hortons. Nu al favoriet bij de jongens. Eind van de middag komen we aan op de camping van die avond. Ook hier gaan we nog even zwemmen in het meer maar we worden aangevallen door muggen en prikvliegen, dus ik hou het snel voor gezien. De camper staat direct aan een riviertje en de jongens spelen hier een tijdje in het water met de grote en kleine kiezels, tot ze languit gaan en het koud krijgen.

We eten wraps, spelen daarna een tijdje volleybal tot we weer worden aangevallen door de muggen en houden het dan op gelijkspel en vluchten naar binnen. We eten nog wat ijs en spelen Mens erger je niet (Ik win! Ik win!) en rond negen uur liggen de jongens op bed. Wij lezen nog wat maar zijn gaar en liggen rond half elf ook op bed. Ondanks de horren worden we ook ’s nachts nog lastig gevallen door de muggen. Zelfs ik word een paar keer gebeten, en dat is echt jaren geleden voor het laatst geweest

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!