Camperdag 7 Wells Gray - Clearwater

Door De tiny tribe in West-Canada! - A couple of years ago

We gaan redelijk op tijd weg op de camping en rijden omhoog naar de eerste twee watervallen. De eerste die we bekijken zijn de Helmcken Falls. Dit is de vierde hoogste waterval van Canada en het water valt hier zo’n 140 meter omlaag. Door het opspattende water ontstaat er een soort mist omheen, wat het plaatje vroeg in de ochtend nog mooier maakt.

Je loopt in drie minuten naar deze waterval toe vanaf de parkeerplaats, makkie dus. De volgende waterval is Dawson Falls, op tien minuten lopen vanaf de parkeerplaats. Dit is een veel bredere waterval, waar je ook redelijk dichtbij kunt komen. We worden ondanks de muggenspray nog steeds geprikt door muggen.

Hierna rijden we weer een stuk terug naar beneden en stoppen bij het startpunt van de Moul Falls trail.

Dit is een wandeling van 5 km naar de waterval. Het eerste stuk is wat saai, en we lopen vol in de zon (het is hier net zo warm als in Nederland). Het tweede stuk wordt uitdagender met een behoorlijk steile klim naar beneden over grote keien, maar wel echt de moeite waard want je eindigt onderaan de voet van de waterval, waar je gelijk flink kunt afkoelen. Sowieso is de lucht veel kouder vanwege de nevel maar dichterbij de waterval wordt je behoorlijk nat en koud. Je kunt zelfs achter de waterval langslopen naar de andere kant.

We eten hier wat en rusten even uit voor we de klim naar boven weer maken. Het laatste stuk lopen we weer vol in de zon en we zijn blij als we weer bij de camper zijn, maar mocht je in de buurt van deze wandeling komen, dan moet je ‘m echt doen want het is prachtig! Het is hier overigens ook veel minder druk dan in Banff en Jasper. We besluiten de Spahat Falls over te slaan en rijden door naar de camping. We lunchen en duiken daarna in het zwembad voor de rest van de middag.

Tot grote vreugde van de jongens komen ze de ‘Nederlandse vrienden’ weer tegen, oftewel het gezin dat tegelijk met ons de camper ophaalde en waarvan we de parkeerplek bij Lake Louise konden inpikken. Joah vraagt maar gelijk naar hun telefoonnummer (stalker) en ze spelen een paar potjes tafelvoetbal. Kids liggen uiteindelijk pas om half tien op bed, en wij zoeken nog even het tweede deel van onze route uit, wat niet meevalt met internet wat zo onstabiel is.

Morgen hebben we een hele lange reisdag voor de boeg omdat we in 1x naar Whistler willen rijden (450km ongeveer, met een gemiddelde snelheid van 70 km/u).

 

 

 

Reacties

Suzan A couple of years ago

Gaaf!! Ziet er goed uit.

Walter & Deana A couple of years ago

Al je verhalen zijn zo mooi Yvonne, indrukwekkend en zo plezierig om te lezen met wat jullie allemaal zien en beleven. Tot nu is het al een heel avontuur, ook al zijn we nog niet eens op de helft van jullie Canada toer. De foto’s zijn zo prachtig en “zeggen” ahw voldoende hoe jullie ( ook wij) genieten van alles, blijf dat vooral doen!
Kus kus 😘

Rianne A couple of years ago

Elke keer als ik een verhaal lees en de foto’s zie, denk ik: WAUW! Wat maken jullie een gave reis!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!