Camperdag 11 Whistler – Vancouver

Door De tiny tribe in West-Canada! - A couple of years ago

Beetje vroeg wakker vandaag, om half zeven waren de jongens eruit omdat ze met de benen bij elkaar in de knoop lagen en daar gepikeerd over waren. Sowieso moesten we op tijd op want Nathan en ik moesten ons om kwart voor negen melden bij Zip Trek in Whistler voor een zipline tour!

We gingen samen met de taxi naar Whistler en checkten in. Daarna was het nog even wachten tot we met onze groep (acht personen plus drie gidsen) de uitrusting aankregen, de shuttlebus ingingen en naar de vallei tussen de Whistler- en Blackcomb bergen reden. De minimale eisen om deel te nemen waren een leeftijd van zes jaar en gewicht van dertig kilo. Nathan haalt de dertig kilo niet dus de eerste, vierde en vijfde zipline mocht hij alleen doen, maar de derde en vierde met een gids omdat hij anders halverwege zou kunnen blijven hangen.

Nathan werd wel wat stiller en vond het een beetje spannend, maar had er nog steeds ook veel zin in. We deden de ‘Bear Tour’ die uit vijf ziplines bestaat met een lengte variërend tussen de 120m en 350m lang, over de rivier en de vallei. Tot mijn verbazing stapte hij bij de eerste zipline zo van het plateau af en zoooeefff hij was aan de overkant, al lachend. Ook de ziplines daarna gingen hartstikke goed en hij vond het superleuk. Kreeg uiteraard ook veel applaus van de andere zipliners en high fives van de gidsen ;-) 

De route tussen de ziplines liep over vier boomtop bruggen en houten plateaus in het regenwoud, was heel mooi. De gidsen gaven nog uitleg over de het regenwoud en de gletsjers.

Totaal zijn we drie uur weg geweest. Bij terugkomst met de shuttle stonden Gerjan en Joah al te wachten. Joah had een leuk nieuw shirt zelf geshopt in de winkel en gekeken om zijn vakantiegeld nog ergens aan uit te geven. Hij had een mooi schilderijtje van Whistler gezien en die hebben we nog gekocht. We hebben even geluncht en zijn toen de camper ingestapt en naar Vancouver gereden.

Vanaf dit punt hadden we geen campings meer geboekt en rondom Vancouver is ook weinig keuze; de campings voor campers die er zijn bevinden zich aan de rand van de stad en zijn niet erg mooi. We staan nu op een grote camping, hutje mutje, net een parkeerplaats. Gelukkig wel met een zwembad dus in de middag een tijdje gezwommen. Daarna wat gegeten en naar de mall gelopen. Hier heeft Joah (op enig aandringen van Nathan) zijn laatste geld opgemaakt aan een setje Playmobil waar ze nu mee aan het spelen zijn. 

Wij gaan straks even kijken wat we de komende dagen gaan doen, en hoe de weersvooruitzichten zijn. Ook hier is het nog steeds erg warm. We mogen dus ook al dagen geen fikkie meer stoken vanwege bosbrand gevaar en zitten nog met een halve XL-zak marshmallows die we nog moeten roosteren voor het eind van onze vakantie.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!