Camperdag 12 Vancouver – Stanley Park

Door De tiny tribe in West-Canada! - A couple of years ago

Het is even wennen qua geluid en omgeving om praktisch op een drukke weg te slapen, maar nog maar twee nachten te gaan voor we hier weg gaan en weer wat stillere plekken gaan opzoeken… Hier zien jullie een foto van een parkeerplaats uuh oh nee onze camping..

We doen rustig aan en vertrekken rond elf uur wandelend naar Stanley Park. Dit park is vergelijkbaar met Central Park maar dan nog iets groter. Om er te komen moeten we de Lions Gate Bridge over, een hangbrug van 1,2km lang waarbij het wandelpad tegelijk een fietspad is en ongeveer een meter breed is. Fietsers komen hier voornamelijk op de racefiets voorbij met een vaartje van 60 km/u dus we lopen er een beetje met gevaar voor eigen leven.

Aan de andere kant gekomen kun je gelijk het park in. We lopen naar een koffietentje en nemen eerst even koffie met gebak. Daarna lopen we naar Beaver Lake, een mooi maar dichtgegroeid meertje met heel veel waterlelies erin. Vanaf daar lopen we door naar de kade waar grote vrachtschepen voorbij varen en een waterspeeltuin voor kinderen is. Het is vandaag eindelijk wat koeler en het water wat uit de speeltoestellen komt is ijskoud, dus de jongens houden het vrij snel voor gezien. We lopen verder, en komen aan bij het deel van het park waar de Totem palen staan.

Het zijn er negen en ze zijn bij elkaar verzameld van 1920 tot 2009. Mooi om te zien. Vanaf dit punt besluiten de jongens dat ze het warm hebben (de zon is weer flink gaan schijnen), geen zin meer hebben om te lopen en hongerig zijn, dus we moeten ze de volgende 20 minuten behoorlijk motiveren om verder te komen, maar dan zijn we bij een restaurantje waar we kunnen lunchen (het is dan ook al half drie, dus niet zo vreemd dat ze trek hadden). De kindermaaltijden zijn ook hier weer gigantisch en ze eten allebei een derde van hun bord leeg. We hoeven vanavond in ieder geval niet meer te koken.. Na het eten lopen we weer verder, richting de andere kant van het park waar een zwembad is met uitzicht op de oceaan. Ik heb mijn zwemspullen niet mee (vond het dus veel te koud die ochtend) maar de rest wel, dus zij gaan even zwemmen en van wat glijbanen af terwijl ik lekker in de zon zit.

Aan het eind van de middag nemen we vanaf die plek een taxi naar de camping, althans dat is het idee. De taxichauffeur lijkt eerst al niet te weten waar hij ons naartoe moet brengen, beweert dan een shortcut te nemen en loopt vervolgens tegen een afgesloten weg aan (elke maandag tot en met vrijdag van 15u tot 18.30u gesloten, niet iets van vandaag). We besluiten uit te stappen en hebben geen zin hem te betalen, aangezien we de brug nog niet eens over zijn. Na wat discussie rijdt hij weg. We moeten dus nog wat meer lopen, opnieuw de brug over en met alle mensen die uit hun werk komen is het nu nog drukker. De kilometerstand van vandaag staat op 12, en heel wat stappen. Op de camping duiken we nog even het zwembad in, douchen dan en eten geroosterd brood met ei. Ik heb nog meer dan een halve beker Ben & Jerry’s en daar ben ik nu mee bezig. Prima maaltje, zeg ik!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!