Camperdag 13 Vancouver - Downtown

Door De tiny tribe in West-Canada! - A couple of years ago

Rond een uur of tien vertrekken we vanaf de camping naar de bushalte iets verderop. Vanaf hier zijn we binnen 20 minuten met de bus in hartje stad Vancouver. We lopen als eerst naar China Town. Het is de op twee na grootste Chinese buurt van Noord Amerika. Doordat er zoveel Hongkongers in Vancouver zijn wordt de stad ook wel Hongcouver genoemd, maar het valt erg mee. Schrikbarend is daarentegen wel het aantal daklozen en drugsverslaafden wat er rondloopt.

Ook in Vancouver kan Chinatown ons niet echt boeien, en na een bezoekje aan de ‘Classical Chinese Garden’ van Dr. Sun Yat-Sen lopen we door naar Gastown, een levendige wijk met veel restaurantjes, barretjes en winkeltjes. In deze wijk staat ook de stoomklok. Deze komt uit 1977 (goed jaar zegt de baas). We lunchen op een terrasje met uitzicht op de klok en zien ‘m daardoor drie keer in actie; 1x op het heel uur (stoom en een melodietje), 1x op het kwartier (een pufje en wat stoom), en 1x op een half uur (wat stoom en kort melodietje). Kunnen jullie uitrekenen hoe lang we ongeveer over onze lunch gedaan hebben.

Hierna lopen we verder naar de Vancouver Lookout. Door middel van een glazen lift aan de buitenkant van het Harbour Center ga je naar omhoog vanwaar je 360 graden over de stad kunt uitkijken. Het uitzicht is mooi en er staat duidelijk aangegeven waar je naar kijkt.

We hebben het wel een beetje gezien in Vancouver. Misschien komt het doordat het gewoon een doordeweekse dag is, en nog geen avond, maar Vancouver bruist niet echt en straalt naar mijn mening ook weinig uit. Er zijn nog wat parken buiten de stad die ons wel leuk lijken maar het is inmiddels vier uur geweest en we willen graag nog zwemmen. We halen nog wat boodschappen, krijgen de jongens zo ver dat ze zelf wat shirtjes uitzoeken bij GAP en duiken daarna al snel het zwembad in.

Vanavond zijn we druk geweest om te kijken waar we morgen kunnen overnachten. Alles zit vol i.v.m. een lang vrij weekend in Canada. Laatste avond op deze camping en ik zal het geen seconde missen…

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!